Annonce
Århus Håndbold

Århus Håndbold vandt i blandet fornøjelse mod Ringsted: - Vi skal arbejde på en masse

August Wiger var flyvende i første halvleg. Anden halvleg hvilede han sig mere på bænken. Foto: Ole Nielsen.
Kanonstart lagde fundamentet til en sikker, men uskøn sejr til Århus Håndbold.
Annonce

HÅNDBOLD: 1-0, 2-0, 3-0 til Århus Håndbold. Så var kampen faktisk ovre - i hvert fald spændingsmæssigt.

Århus Håndbold startede fænomenalt fra kampens start, hvilket grundlagde sejren 29-27 over bundholdet Ringsted. Sejren skulle nok have været større, hvis man kiggede på hele kampen, men en flad anden halvleg skrumpede sejren til to mål.

Den fantastiske start på kampen indikerede ellers en storsejr onsdag aften. Århus scorede på samtlige ni angreb i de første ti minutter, og var hurtigt foran med fem.

Det fik Ringsted til at gå over til syv-mod-seks angreb, som Århus denne sæson har haft svært ved at håndtere. Sjællænderne kom da også lidt mere ind i kampen, men blev ramt af tabte bolde, der blev kastet i et tomt net af århusianerne. 17-11 ved pausen.

- Jeg synes, vi sidder fint på kampen og spiller en god første halvleg, især i kontraen og forsvaret. Syv-mod-seks angrebet skaber en mærkelig rytme i kampen for os, og vi har problemer med det. Vi har stadig et nyt hold, der skal spilles sammen og finde ud af, hvordan vi håndterer syv-mod-seks, sagde Århus Håndbold cheftræner, Erik Veje.

Annonce

Musikken spillede ikke

Ringsted mødte ind med ny gejst i anden halvleg og jublede euforisk, da de bagud med seks i første angreb fik et straffekast med to minutters udvisning til følge. Man kunne ikke undgå at trække på smilebåndet af det spontane udbrud fra bænken.

Århus Håndbold kørte for en stund derudaf med flotte velakkompagnerede angreb med lobindspil og flydende kombinationer, selvom hoveddirigent i Århus-angrebet, August Wiger, sad på bænken i de første 15 minutter af anden halvleg.

Midt i halvleg hakkede musikken dog for Århus Håndbold. Ringsted fik bedre fat i kampen gennem et skævt 5-1 forsvar, der voldte hjemmeholdet problemer. Erik Veje måtte hive playmakeren ind og svinge taktstokken. Kampen forblev uskøn derfra, hvor Århus tabte pusten og måtte slæbe kampen hjem til sidst. Det endte dog alligevel med en sikker sejr til hjemmeholdet, selvom det kun var med to mål.

Annonce

Skal blive bedre

Erik Veje var tilfreds med sejren, men ser en masse områder, der skal arbejdes med før de kommende vigtige kampe mod andre ligahold som KIF Kolding og Mors-Thy, der formentlig spiller med om slutspilspladserne.

- Vi skal blive bedre til overtal. Vi skal vinde de perioder med i hvert fald et mål hver gang. Det formår vi ikke i dag, og det er noget, vi skal arbejde med på træningsbanen. Derudover skal vi også kigge på forsvar mod syv-mod-seks angreb og som vi så i dag, et skævt 5-1 forsvar, siger han.

Århus Håndbold spiller næste gang hjemme mod KIF Kolding mandag 19. oktober.

Herrehåndboldligaen

Århus Håndbold - Ringsted 29-27 (17-11)

Århus Håndbold: Lasse Nikolajsen 6, August Wiger 5, Lukas Jørgensen 3, Jesper Dahl 3, Emil Jessen 3, Mads Lønborg 3, Rasmus Kier 2, William Aar 2, Frederik Børm 2

Ringsted: Morten Hempel Jensen 8, Joachim Jacobsen 4

Udvisninger: Århus 2, Ringsted 3

Redningsprocent: Århus Håndbold - Christoffer Bonde 14 / 38 (36.84%) Ringsted - Brian Jørgensen 8 / 26 (30.77%)

Stillingen undervejs: 9-4, 13-8, 17-11, 21-15, 24-20, 29-27

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

Annonce