Annonce
Sport

Århus-målmand har ambitioner om at blive en profil i ligaen i løbet af de næste tre år

Christoffer Bonde har forlænget sin aftale med Århus Håndbold frem til sommeren 2023. Foto: Ole Nielsen.
Christoffer Bonde har sat sin underskrift på en forlængelse med Århus Håndbold, der løber frem til sommeren 2023. Den 21-årige keeper skal bruge de kommende sæsoner til at etablere sig som en profil i landets bedste række.

HÅNDBOLD: Århus Håndbolds talentfulde målmand Christoffer Bonde har sat sin underskrift på en ny aftale med ligaklubben. Den 21-årige håndboldspiller havde et år tilbage af den kontrakt, som han skrev under på i sommeren 2018, da han skiftede fra Randers HH til den århusianske ligaklub.

Den nye aftale med klubben løber to år yderligere, så parterne nu har papir på hinanden frem til sommeren 2023.

- Jeg kan rigtigt godt lide at være i klubben og jeg trives også uden for banen. Samtidig har jeg været super tilfreds med min første tid i klubben og ikke mindst den tillid som Erik Veje og Simon Sørensen har vist mig. Det er også noget af det, som jeg har vægtet højt i mine overvejelser om at blive i Århus Håndbold, siger Christoffer Bonde og tilføjer, at han faktisk er lidt foran sin egen karriereplan.

- Det hele er måske gået lidt hurtigere end jeg havde turde håbe på, da jeg skiftede til klubben. Dengang var tanken, at jeg bare skulle træne med i mit første år og at jeg først rigtigt skulle begynde at spille med som andetvalg i denne sæson. Det endte dog med, at Rene Villadsen rejste til Leipzig og det betød jo, at jeg allerede i den første sæson begyndte at spille med, siger Christoffer Bonde, som i efteråret har gjort det virkelig godt for det århusianske ligahold og har stået med en gennemsnitlig redningsprocent på 35 i de 15 kampe, som han har været med i.

Stærkt team

I det nuværende setup er det også svært at udpege en decideret førstemålmand i klubben. Jens Fredsgaard har mest rutine, men Christoffer Bonde har også vist højt niveau. Et stærkt team, som den 21-årige målmand er glad for at være en del af.

- Det er svært at sige hvem der er førstevalg. Vi skiftes meget til at spille og er rigtigt gode til at supplere hinanden. Det er sjældent, at der er en kamp, hvor hverken Jens eller jeg rammer niveau, siger Bonde.

Ambitionen for den kommende periode er at bide sig helt fast og blive en markant profil i Århus Håndbold. Han vil finde et mere stabilt niveau og forsøge at undgå dyk i sine præstationer, så han kan tage et par trin opad rangstien.

- Det handler meget om at pille ved de små ting. Det er gået rigtigt godt i de sidste syv otte kampe efteråret, men jeg skal gerne frem til et niveau, hvor jeg ikke bare har 10 gode kampe på en sæson. Jeg skal gerne ud og gøre det godt hver gang. Det handler meget om at få løst potentialet og blive bedre til de punkter, som jeg ved kan blive bedre. Jeg skal arbejde hårdt i hverdagen, men det vil også styrke min udvikling, at jeg kan prøve det af i kampene, siger Christoffer Bonde og understreger, at et af de områder, hvor han skal blive bedre, er evnen til at blive stående og ikke lave udfald for tidligt.

Han glæder sig helt vildt til at tage hul på næste fase af sin tid i Århus Håndbold. En klub, han er blevet så glad for, at det ikke var en mulighed at tage videre, selvom der var interesse andre steder fra.

- Der har været henvendelser, men jeg er ikke gået i dialog med andre klubber, fordi jeg hele tiden har vidst, at jeg ville blive i Århus, hvis de kom med et nyt kontrakttilbud. Jeg er lige blevet 21 år og jeg er glad for at bo tæt på min familie og venner i Randers. Samtidig er der en god mulighed for at tage hul på et studie i Aarhus. Jeg vil gerne kunne leve af at spille håndbold i 10 år, men det rækker formentlig ikke til jeg bliver 65 år, så jeg er bevidst om, at jeg skal have en uddannelse på et tidspunkt. Jeg vil gerne have noget at tage mig til ved siden af håndbold, ligesom jeg godt kan lide at lære, siger målmanden.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce