Annonce
Sport

Århus ramte bunden i Randers

Erik Veje Rasmussen havde ikke meget at glæde sig over i Randers mandag aften. Foto: Ole Nielsen

Århus Håndbold leverede sæsonens ringeste indsats i Arena Randers og blev sikkert besejret af et bundhold, der spillede med langt større hjerte og vilje end Erik Veje Rasmussens udvalgte og vandt 30-23.

Annonce

Håndbold: Løb, løb, løb.

Kommandoen lød konstant fra manden på sidelinjen, så snart bolden var på hjemmeholdets hænder. Om det var i en mulig kontrasituation eller i kølvandet på en Århus-scoring gjorde ingen forskel.

Afsted. Løb for livet. Løb for ligaen, lød opfordringen fra Randers-træner Martin Hjortshøj.

Planen virkede. Randers HH vandt fortjent 30-23 over Århus Håndbold.

For det var i de situationer, hvor modstanderholdet fra Århus ikke havde fundet sig til rette, at Randers havde evnerne til at slå til og få måltavlen til at yngle i hjemmeholdets favør. Og det fungerede i fin stil for ligaens bundhold, der med enkelte elementer fik bragt den århusianske håndboldmaskine ud af balance.

For selvom gæsterne midtvejs i halvlegen så ud til at have fundet formlen til deres modstanders forsvar, så stoppede løberiet ikke, og da det samtidig blev suppleret af et par aktioner i det etablerede angreb og ikke mindst en håndfuld redning fra målmand Rasmus Bech, så trak randrusianerne pludselig fra inden pausen og skabte et hul på fire mål, 18-14.

Ganske fortjent.

- Det er stoltheden, klubben, logoet på brystet man spiller for, havde hjemmeholdets Rasmus Mølgaard udtalt til kampprogrammet. Et meget sigende indspark i forhold til kampens udvikling.

Det var simpelthen som om, at der var mere vilje og hjerteblod i den præstation bundholdet lagde for dagen end Århus Håndbold, som ikke lignede et mandskab, der var presset til at vinde, hvis det ville holde ambitionen om top otte intakt.

Kun islandske Omar Ingi Magnusson udviste noget af den drivkraft og vildskab, man kan forvente fra et hold, som tydeligvis har svært ved at finde rytmen i håndboldåret 2017.

Det kunne kun blive bedre i anden halvleg. Eller kunne det?

Pausens 15 minutters afbræk så ikke ud til at ændre på kampens udformning. Bundholdet holdt fast i fight og hurtigløb, lagde tryk på århusianernes ønske om at skifte ud mellem forsvar og angreb, mens Århus Håndbold fortsat løb usikre rundt og febrilsk forsøgte at finde en vej ud af den spillemæssige krise, holdet tydeligvis befinder sig i.

22-15, lød cifrene på efter syv minutters spil af anden halvleg.

Og da værterne kort efter bankede endnu en kontrascoring i kassen smed Erik Veje Rasmussen timeoutkortet. Krisen var total i et opgør, hvor det var svært at se, at det var Randers, som inden kampstart fristede en tilværelse som bundhold i landets bedste håndboldrække.

Værterne holdt sig til konceptet hele vejen igennem, mens århusianerne aldrig fandt momentum. Slet ikke i deres afslutninger, hvor de insisterede på at skyde tæt på kroppen af Randers-målmanden Rasmus Bech og gjorde manden med nummer 26 til verdensklasse på en aften, hvor han aldrig burde været blevet det.

Men det blev han. Randers-keeperen havde med en redningsprocent på 53 i den grad æren af sit holds blot fjerde sejr i sæsonen.

Århus Håndbold fik sit andet nederlag ud af to mulige i 2017. For dem handler det ikke om toppen længere. Det handler om at finde rytme, momentum og ikke mindst klare frisag.

Lige nu er der ikke meget kvalitet over det, der bliver leveret på håndboldbanen.

Håndboldliga

Randers HH-Århus Håndbold 30-23 (18-14)

Randers HH: Viggo Kristjansson 12, Simen Strømberg 4, Lars Skaarup 4, Hans Martin Asmussen 3, Kristian Ulriksen 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Rasmus Mølgaard 1, Jorn Smits 1

Århus Håndbold: Omar Ingi Magnusson 9(2), Fredrik Schilling 4, Mads Kalstrup 2, Anders Kragh Martinusen 2, Joachim Enggaard 2, Robert Gunnarsson 1, Peter Lund 1, Torben Petersen 1, Stian Brevik 1

Stillingen undervejs: 3-1, 7-4, 8-9, 12-11, 15-14, 18-14, 23-15, 26-20, 30-23

Udvisninger: Randers HH 2, Århus Håndbold 1

Tilskuertal: 887 i Randers Arena

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce