Annonce
Sport

Århus-spiller bliver del af ny landsholdsstrategi

Nikolaj Læsø er blevet en del af DHFs nye udviklingsgruppe, der skal give potentielle nye landsholdsspillere de bedste udviklingsmuligheder. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbolds Nikolaj Læsø er en af seks spillere, der indgår i en ny udviklingsplan i Dansk Håndbold Forbund, der skal sikre kvaliteten på det danske herrelandshold i fremtiden.
Annonce

HÅNDBOLD: Nikolaj Læsøs evner på håndboldbanen har været tydelige for enhver i de seneste sæsoner, hvor den århusianske bagspiller har været blandt de mest lovende navne i den danske herreliga.

Nu er den dygtige håndboldspiller blevet en del af en ny udviklingsstrategi, som Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark har udarbejdet i fællesskab for at sikre, at det danske herrelandshold også i fremtiden er med helt fremme i verdenseliten. Et lignenede projekt har kørt på kvindesiden i et år, og nu forsøger man sig med samme fremgangsmåde hos herrerne.

Det bliver landsholdets assistent Henrik Kronborg, der får den koordinerende rolle i projektet, og han har i første omgang været med til at udpege seks spillere, der bliver del af udviklingsgruppen.

Udover Nikolaj Læsø er Emil Jakobsen og Emil Lærke fra GOG, Nikolaj Enderleit og Jonathan Würtz fra TTH Holstebro, og Aaron Mensing fra Sønderjyske blevet udvalgt til gruppen.

Henrik Kronborg ser god mening i at tilbyde potentielle landsholdsspillere de bedste rammer

- Jeg glæder mig til opgaven og til samarbejdet med Team Danmark, spillere, klubber og trænere. De seks vi i første omgang har sat navn på, er dem, vi føler er tættest på at tage det sidste skridt ind på A-landsholdet. Som en del af projektet kommer jeg til at være i løbende kontakt med spillerne og deres klubtrænere, ligesom jeg selvfølgelig skal se dem spille kampe for deres klubber,” siger Henrik Kronborg.

Dansk Håndbold Forbund tilføjer, at de seks navne ikke er ensbetydende med, at de også er de næste navne på A-landsholdet. Der kan komme udskiftninger eller tilføjelser til udviklingsgruppen, ligesom spillere udefra kan overhale indenom, hvis de kommer ind i en eksplosiv udvikling.

”Projektet vakte stor begejstring blandt spillere og klubber, da vi startede op på kvindesiden, og erfaringen er, at samarbejdet mellem Team Danmark, klubberne og forbundet har løftet indsatsen blandt de udvalgte spillere. Netop samarbejdet på tværs er af yderste vigtighed, hvis vi skal skabe den næste Lauge, Landin eller Hansen. Det glæder mig derfor, at en så kompetent og erfaren herre som Henrik Kronborg har sagt ja til at forestå arbejdet med at skabe en rød tråd fra A-landsholdet ned til udviklingsgruppen,” siger sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce