Annonce
Aarhus

Århus Stiftstidende udsat for aprilsnar: 'Havnens Perle flytter til København'

Peter Lerdrup og Havnens Perle kan i dag afsløre, at den legendariske grillbar flytter til København. Heldigvis er det en aprilsnar. Arkivfoto: Kim Haugaard
Den legendariske grillbar har forfalsket en forside fra Byens Avis, der fortæller at 'Perlen' flytter til København.

AARHUS: Den kan være sin sag at være journalist 1. april. Den ene fantastiske nyhed efter den anden vælter ind i mailboksen. Samtidig kan mange medier afsløre en masse nyt, som i de fleste tilfælde også er for godt til at være sandt. Så der er brug for lidt ekstra kritisk sans, så man ikke risikerer at fald i og blive til grin.

En af de aprilsnarer, vi i hvert fald ikke hoppede på her på Århus Stiftstidende var nyheden om, at den legendariske grillbar Havnens Perle flytter til København. Aprilsnaren bliver leveret på Havnens Perles facebookside, der har fabrikeret en falsk Århus Stiftstidende forside, så den lurede vi med det samme her på redaktionen.

Om der var andre, der hoppede på den, skal vi ikke kunne sige. Der er dog tilsyneladende ingen af de foreløbig 55 kommentarer, der tyder på, at Havnens Perles facebookfølgere hoppede på aprilsnaren.

Der er dog enkelte der ifølge administrerende direktør i Havnens Perle Peter Lerdrup har ønsket tillykke.

- Jeg ved ikke, om det er fordi, de er hoppet på den, men jeg tvivler da, siger han og forklarer samtidig, at der bevist blev brugt en anden skrifttype, lige som Århus Stiftstidende med fuldt overlæg har skiftet navn til Aarhus Stiftstidende.

Desuden lover han, at Havnens Perle i fremtiden godt kan assistere lidt i produktionen af avissider, hvis det skulle blive nødvendigt.

Annonce

 

På den falske Århus Stiftstidende-forside hedder det, at den legendariske pølsevogn fra påsken 2019 vil være at finde på Kongens Nytorv i København, og at det er hovedstadens overborgmester Frank Jensen og statsminister Lars Løkke Rasmussen, der har haft held til at lokke Perlen til København.

Havnens Perle-udgaven kan desuden fortælle, at Stig Tøfting mener, at det bliver et stort tab for Aarhus, men at han trods tabet bliver i byen. Frank Jensen glæder sig over, at København i Havnens Perle får en kæmpe turistattraktion, mens statsministeren bare glæder sig over fremover kun at have fem minutter til den bedste pølsevogn.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce