Annonce
Aarhus

Århus Stiftstidendes chefredaktør stopper

Foto: Martin Ballund.

Århus Stiftstidende skal have ny chefredaktør, da Flemming Hvidtfeldt har valgt at søge nye udfordringer.

Jagten på en ny chefredaktør til Århus Stiftstidende er gået ind, da den nuværende chefredaktør, Flemming Hvidtfeldt, har besluttet at stoppe som chefredaktør for mediehuset Århus Stiftstidende ved udgangen af 2011.

Annonce

Han bliver dog hos Berlingske Media, hvor han skal være skrivende journalist i Viborg.

»Jeg har haft krævende chefjobs de sidste 20 år. Det har været gode og spændende år, men det slider at være chef i en branche som vores. Jeg føler, jeg har trukket mit læs og har længe gået og leget med tanken om at komme tilbage til journalistikken som skrivende,« siger han.

Flemming Hvidtfeldt kan i stedet se frem til at blive en del af et helt nyt team i Berlingske Lokale Mediers Fællesredaktion i Viborg.

Øverste redaktionelle chef for Berlingske Lokalmedier, Dorthe Carlsen siger:

»Flemming Hvidtfeldt har lagt rigtig mange kræfter i at få skabt en turn around på Århus Stiftstidende. Det var blandt andet ham, der stod for den store omlægning af avisen til en midtby og en oplands udgave af avisen for lidt over to år siden. Det har vist sig at være en rigtig beslutning. Oplaget har stabiliseret sig på samme niveau som sammenlignelige aviser. At stå i spidsen for et mediehus som vores her i Aarhus er en kompleks og travl opgave, og jeg har respekt for Flemming Hvidtfeldts beslutning. Jeg takker ham for den store indsats, han har bidraget med i hans tid som chef.«

Turid Fennefoss Nielsen, chefredaktør for Randers Amtsavis, bliver konstitueret som chefredaktør for mediehuset i Aarhus pr. 1. januar 2012. Arbejdet med at rekruttere en ny redaktionel leder er gået i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce