Annonce
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Nikolai Vinther rykker til sommer teltpælene op og flytter til Sønderjyske. Foto: Ole Nielsen
Nikolai Vinther skifter efter indeværende sæson til Sønderjyske på en treårig aftale.

HÅNDBOLD: Århus Håndbolds unge højre fløj Nikolai Vinther er kendt for sit imponerende svæv ind i feltet. Til sommer tager den 21-årige håndboldspiller dog et endnu større spring, når han skiftet adressen i Aarhus ud med et skifte til Sønderjylland og Sønderjyske.

Nikolai Vinther har skrevet en treårig aftale med håndboldligaklubben, der skulle bruge en erstatning for Christian Jensen, der skal til TTH Holstebro.

– Nikolai Vinther var vores førsteprioritet, da det stod klart, at Christian Jensen til sommer rejser videre. Han har allerede god erfaring fra Århus Håndbold, og det fortæller alt om potentialet, at han har spillet fem ungdomsslutrunder for Danmark. Vi er utrolig glade for, at vi kan trække Nikolai Vinther til SønderjyskE i tre sæsoner, hvor han samtidig bosætter sig i Sønderborg, udtaler Sønderjyskes sportschef Simon Hajdu Lindhardt til klubbens hjemmeside.

Nikolai Vinther fortæller selv, at det nye projekt i Sønderjyske tiltaler ham meget.

- Jeg følte, at jeg efter mange år i Århus Håndbold havde brug for at prøve noget nyt. Sønderjyske kunne tilbyde mig en masse nye udfordringer, blandt andet en spillestil, hvor jeg bliver lidt mere involveret i spillet og får større indflydelse i begge ender af banen, fortæller Nikolai Vinther.

Selvom skiftet har været undervejs et stykke tid, så føler han, at det hele er gået stærkt. Han er dog ikke i tvivl om, at det er det rigtige for ham og hans udvikling som spiller.

- Projektet i Sønderjyske virker bare rigtigt spændende. De vil gerne fremad og være med i toppen og har et rigtigt interessant kollektiv, siger Vinther og fortsætter:

- Det bliver spændende at komme ned og stå på egne ben. Det er jeg spændt på at prøve, men der er ikke noget, som binder mig til Aarhus. Selvfølgelig bor min familie her, men jeg tror, at det vil være godt at komme ud af min komfort zone, og så er Sønderborg altså en ganske fed by, siger den 21-årige håndboldspiller.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce