Annonce
Sport

Århus-talent: Jeg tager imod hver eneste chance jeg får

Århus Håndbold vs Kolding. Århus førte ved halvlegen
Jon Katballe fik sin ligadebut på udebane mod GOG. En dag han ikke glemmer lige med det samme.

HÅNDBOLD: 18. september 2019 vil altid fremstå som noget helt specielt for Jon Katballe. Det var den dag, at han fik sin debut i herrernes håndboldliga. Den varede godt nok ikke mere end tre angreb og udløste en angrebsfejl i andet forsøg, men stemning, nervøsitet og det at blive hevet ud af betragterens rolle og ind i manegen, var en helt speciel oplevelse for den 18-årige håndboldspiller.

At indskiftningen kom med samme overraskelses-moment og fart som et hug fra Nikolaj Læsø, kunne også ses i ansigtet på teenageren, da han løb ind på banen og modtog bolden for første gang.

- Det skete ret pludseligt. Det er ikke de bedste betingelser for at komme ind og præstere, når det sker så hurtigt, men det er nu engang omstændighederne, og jeg tager imod hver eneste chance med kyshånd, siger Jon Katballe, da han tænker tilbage op kampen i Gudme.

Et opgør, som århusianerne var tæt på at tage point i. Katballe blev sendt på banen efter et lille kvarter af anden halvleg, hvor gæsterne havde svært ved at finde fodfæste i kampen. Cheftræner Erik Veje Rasmussen var hele kortbunken igennem og til sidst blev teenageren en af dem, der skulle på banen.

Det blev dog kun til tre angreb, da holdet kort efter blev ramt af en udvisning og blev tvunget til at skifte taktik.

Katballe fik dog sit første indhop og fik et mere i kampen mod Sønderjyske. Det varede dog kun få sekunder.

- Jeg tror, at det er en rigtig god erfaring, som jeg kan gøre brug af senere i min karriere. Du bliver ligesom indstillet på, at det kan være svært i begyndelsen, og det kan måske komme mig til gode på et andet tidspunkt. Jeg har jo aldrig været vant til at blive brugt så lidt, som jeg gør lige nu. Jeg kan dog godt lide det miks, der er mellem at spille U19 og sidde på bænken i ligaen. Fra bænken forsøger jeg at suge så meget erfaring til mig som muligt. Det kan være i timeouts, men også bare ved at se på Anders Kragh spille. Hvordan indgår han i spillet på højre back? Hvordan bringer han sig selv i gode situationer? Samtidig kan jeg arbejde lidt med mine nerver, siger Jon Katballe.

- Jeg har aldrig været nervøs, men på det seneste har jeg oplevet to tre gange, hvor jeg havde nerver i forbindelse med en kamp. Det skete ved EM-finalen sidste sommer, min landsholdsdebut for U20, og så oplevede jeg det, da jeg skulle på banen i GOG til min ligadebut. Der var jeg nervøs, lyder det.

Annonce
Håndbold, Primo Tours Ligaen, Århus Håndbold spiller mod Sønderjydske i Ceres Arena

Erik tror på os unge

Sammenlagt er spilletiden til at måle på, men den første tid som ligaspiller har allerede sat sig aftryk hos Jon Katballe.

- Selvom jeg ikke har spillet så meget, så har jeg fået nogle gode oplevelser. Jeg har også talt med Erik Veje om den første tid, og han har også understreget, at han ikke har mistet troen på mig. Det er nærmere fordi de andre i bagkæden har gjort det så glimrende. Du kan også se, at Emil Jessen er begyndt at få en større rolle i angrebet, ligesom Mathias Larson er kommet med i ligasammenhæng. Erik tror på os unge spillere, og han skal nok give os chancen, når mulighederne opstår.

- Derfor jeg synes også, at matchet med U19-håndbold er helt perfekt for mig. Hvis jeg ikke havde det, ville jeg nok have snakket med trænerne om det var det rigtige for mig at være med omkring ligaholdet lige nu. Jeg har jo kun spillet halvanden minut sammenlagt. Med U19 får jeg mulighed for at få minutter i benene, og selvom du mest udvikler dig til træning, så er det bare væsentligt at få spilleminutter i benene. Både for udviklingen, men også for min selvtillid. Derfor synes jeg også, at kombinationen af U19 og liga er rigtig god for mig, siger Jon Katballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce