Annonce
Sport

Århus-talent rykker karrieren til Sjælland

Mathias Møller skal i den kommende sæson repræsentere Nordsjælland Håndbold. Foto: Ole Nielsen
Mathias Møller fortsætter sin håndboldkarriere i Nordsjælland, som han har skrevet en to-årig aftale med.

HÅNDBOLD: Der var gang i svingdøren onsdag morgen i Ceres Arena. Et talent gik ud, mens et andet gik ind. Spilleren, der forlader Århus Håndbold til sommer, er Mathias Møller, der i den seneste tid har været et fast element på U21-landsholdet og betragtes som et af de større talenter herhjemme.

Det har dog været småt med spilletiden i den århusianske håndboldarena og derfor blev den talentfulde playmaker lejet ud til TM Tønder i foråret, hvor han var tæt på at hjælpe holdet tilbage i håndboldligaen.

Oprindeligt var det planen, at han skulle tilbage til Århus Håndbold og kæmpe sig tættere på en rolle i den kommende sæson. Sådan bliver det imidlertid ikke. Mathias Møller bliver nemlig præsenteret i Nordsjælland Håndbold som ny spiller torsdag.

- Det har været lidt undervejs i et stykke tid. Min agent og jeg havde en snak med Erik Veje og Peter Bredal i marts måned og der fik jeg at vide, at de gerne ville have mig tilbage, men jeg skulle være klar over, at de ledte efter en afløser for Sebastian Henneberg, og jeg derfor kunne tage videre, hvis jeg ville, fortæller Mathias Møller.

Det varede ikke længe før Nordsjælland meldte sig på banen. En klub, der er kendt for at give de unge spillere chancen og som samtidig har en god bekendt af playmakeren på trænerbænken. Nordsjællands kommende cheftræner Simon Dahl Jørgensen er nemlig assistenttræner på det danske U21-landshold.

- Der var en del skiftende meldinger fra Århus Håndbold gennem den sidste del, så da muligheden i Nordsjælland opstod, var jeg ikke i tvivl om, at det var en god ide at komme videre og prøve noget andet. Jeg kender Simon Dahl rigtigt godt fra landsholdet. Jeg tror også, at det vil være godt for min udvikling at komme helt væk og prøve noget nyt, siger Mathias Møller og fortsætter:

- Jeg kunne mærke i Tønder, at det var rigtige for mig at komme ind på et hold og have en rolle, så jeg kan bygge videre på mit spil. Det var virkelig motiverende at være en del af setuppet dernede og prøve at spille de afgørende kampe om at komme op i ligaen. Der kommer til at være stor udskiftning på holdet i Nordsjælland til sommer og det er meningen, at jeg skal deles om tiden sammen med deres anden playmaker. Ambitionen er dog at tilkæmpe mig en stor rolle, så jeg kontinuerligt kan vise mig frem og etablere mig i ligaen, siger playmakeren.

Aftalen med Nordsjælland løber to år frem i tiden. Mathias Møller har fået sin håndboldopvækst i HEI og har derudover spillet på Århus Håndbolds U-hold inden han blev rykket op på ligaholdet i sommeren 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

112

Ung mand stukket med kniv i boligområde: Politiet søgte med hunde

Annonce