Annonce
Aarhus

Århus-testet kvindefodbold solgt til udlandet

Landsholdspillerne Cathrine Paaske og Julie Rydahl med bolden. Foto: Sensational Football

Århus-testet kvindefodbold solgt til verdens førende fodboldnation, Tyskland.

Annonce

Det er størrelsen, det kommer an på.

Fodbolden Sensational1, der er specialdesignet til kvinder, er både mindre og lettere end en traditionel fodbold. Nu har folkene bag bolden været en tur i Tyskland hos Det internationale fodboldforbund FIFA og solgt bolden til verdens førende fodboldnation.

»Vi vil have den traditionelle bold ud af kvindefodbolden og samtidig komme med et godt alternativ. Man skaber ikke en fodbold til kvinder ved at male den lyserød, men ved at have den fornødne respekt for spillerne og spillet. Vores bold er tilpasset til kvinder. Det er en kampbold som er mindre, lettere og mere mættet i materialerne. Det giver et hurtigere og mere dynamisk spil,« siger Majken Gilmartin, der står bag udviklingen af bolden.

Kvindefodbolden er blevet testet de sidste par år af forsker Thomas Bull fra Aarhus Universitet, og han spår bolden en stor fremtid:

»Med Sensational-bolden får kvinderne mulighed for at sparke lige så hårdt som mændene.«

Landsholdspiller Marianne Pedersen fra Skovbakken var i maj 2009 den første til at sparke over 100 km i timen med den nye bold. Mariannes rekord med en almindelig fodbold er 94,7 km i timen. Tests med otte andre elitespillere har vist samme tendens.

DBU bakker også op om projektet og har netop forlænget aftalen om at klubber i hele landet må benytte Sensational1 i 2010. Det betyder blandt andet, at alle landets U-18-piger kan spille med bolden.

Sensational1 vejer 360 gram mod en traditionel fodbolds vægt på 420-450 gram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce