Annonce
Sport

Århus-topscorer: Vi skal vise, at vi er rigtige mandfolk

Nikolaj Læsø og Århus Håndbold skal have gang i spillet igen, hvis de skal holde kontakt til top otte. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbold kommer på en svær udfordring i Esbjerg lørdag eftermiddag. Ligaholdet har brugt hele ugen for at finde tilbage til det spor, der gjorde dem svære at stoppe i begyndelsen af sæsonen.
Annonce

HÅNDBOLD: De var udråbt til at blive den helt store åbenbaring i Håndboldligaen sidste sæson. En masse store navne blev hentet ind på et budget, der var langt større end de fleste andre konkurrenter turde drømme om. Det var dog først i foråret, at Ribe/Esbjerg begyndte at ramme niveau og da det helt store regnestykke skulle gøres op til allersidst, så blev vestjyderne slået på målstregen og måtte tage til takke med niendepladsen i grundspillet på grund af en dårligere målscorer.

I dette efterår har det været et andet Esbjerg-mandskab, der er stillet til start. Konceptet har været langt mere afstemt, ligesom profilerne Runar Karason og Nicolai Nygaard Pedersen for alvor er stemplet ind. Det har indtil videre givet 13 point i 10 kampe og sendt holdet op på en fjerdeplads efter sejre over blandt andre Skjern, Bjerringbro-Silkeborg og TTH Holstebro.

Fire af holdets seks sejre i efteråret er hentet på egen banen Blue Water Dokken i Esbjerg, hvor Århus Håndbold kommer på besøg lørdag eftermiddag. En arena, hvor århusianerne tidligere har haft et godt tag på esbjergenserne. Det bliver der i den grad også brug for. Inden weekendens kamp er Århus Håndbold fire point efter nummer otte og hvis holdet skal fastholde kontakt til den øvre del, så skal der point på kontoen.

- Vi har set en del video på kampen mod Mors/Thy for at blive klogere på, hvad vi gjorde forkert, og det ret tydeligt, at vi er alt for stillestående i vores spil. Vi kommer simpelthen for tæt på modstanderen og får ikke vundet vores direkte dueller. Så vi har talt rigtigt meget om, hvor vigtigt det er, at vi kommer i høj fart. Tager vi duellerne, så vi gøre det helhjertet, så vi kan få trukket to mand til os og sendt bolden videre uden at sidde fast i forsvaret, fortæller Århus Håndbolds topscorer Nikolaj Læsø og fortsætter:

- Vi har ikke lavet meget andet end at træne det aspekt af vores spil. Vi har stort set brugt alle træninger på det, og jeg synes, at jeg kan mærke, at vi har fået optimeret det punkt, siger bagspilleren.

Han lægger ikke skjul på, at lørdagens modstander kan blive en rigtig svær størrelse, fordi Ribe/Esbjerg har ramt den form, man havde forventet af dem for et år siden. Spillerne har fundet sig til rette i deres roller og det stiller endnu større krav til Århus Håndbold, hvis de skal have point med sig. Specielt når man ser på det niveau, som århusianerne har præsteret på i de seneste runder, hvor det er blevet til tre nederlag på stribe.

- Vi skal til at finde et spil igen, hvor vi alle sammen præsterer på højt niveau. Vi har haft kampe, hvor vi hver især har gjort det godt, men ikke samtidigt. Det har vi behov for at gøre. Det er jo ingen hemmelighed, at vi har brug for point. Vi har tre kampe tilbage i november, hvor vi gerne skal have gevinst til tabellen. Vi kan sagtens stå uden point efter de tre kampe, men vi kan også hente fire eller seks. Under alle omstændigheder er det nu, at vi skal til at præstere igen, ellers kan jeg godt frygte, at løbet om slutspillet kan være kørt. Vi skal vise vi er mandfolk, der kan stå sammen og kæmpe, siger Læsø.

- Lige nu er der vel seks til syv hold, der slår hinanden på kryds og tværs. Derfor tror jeg også, at det bliver uhyre tæt, når de 26 kampe i grundspillet er færdigspillet. Det bliver på mindste margin, at pladserne bliver fordelt. Det er indbyrdes opgør, målscorer og måske et point eller to, der vil gøre forskellen. Derfor skal vi også i gang nu, lyder det.

Lørdagens kamp spilles i Esbjerg klokken 16.10 og vises på TV2 Sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce