Annonce
forside

Århusianer får fem års fængsel for sprængte pengeautomater og vild biljagt

Sådan så det ud foran Jyske Banks Odder filial dagen efter eksplosionen. Arkivfoto: Carina Mayner

En mand fra Aarhus er blevet idømt fem års fængsel for at stjæle penge ved at sprænge bankautomater i luften.

Ved at sende gas ind i pengeautomater og derefter antænde gassen, har flere gerningsmænd sprængt pengeautomater rundt om i Danmark.

To mænd er allerede blevet dømt i juni og juli for at stjæle penge på den usædvanlige måde.

Tirsdag er den tredje gerningsmand, 38-årige Mike Fussing Larsen, også blevet dømt i en tilståelsessag i Retten ved Aarhus, hvor han har fået en fængselsstraf på fem år.

Det oplyser anklager Rasmus Gyldenløve.

Mike Fussing Larsen er blevet dømt for at have sprængt tre pengeautomater i luften i henholdsvis Horsens, Auning og Odder sidste år.

- Retten lagde vægt på udførelsesmetoden, skadernes omfang, det professionelle tilsnit, og så var han tidligere straffet for ligeartet kriminalitet, siger Rasmus Gyldenløve.

Den 38-årige er også fundet skyldig i at have forvoldt fare for politifolk, da han under en eftersættelse af politiet kastede partisansøm ud foran flere politipatruljer.

Han blev også fundet skyldig i et indbrud på Royal Casino i Aarhus begået i februar 2016.

Den 38-årige er den tredje person til at modtage dom i sagen, og der er nu udmålt i alt 12½ års fængsel til de tre gerningsmænd.

De to andre gerningsmænd modtog straffe på henholdsvis fire og tre et halvt år. De er alle tre i 30'erne og fra Aarhus-området.

Rasmus Gyldenløve mener, at straffen er passende.

- Jeg er tilfreds med de i sagen afsagte domme. Det er positivt, at straffenes længde afspejler alvorligheden af de begåede forbrydelser.

- Desuden noterer jeg mig, at der ikke siden anholdelsen af gruppen er konstateret nye forhold vedrørende sprængninger af banker i Østjylland, siger han.

Berigelsessektionen i Østjyllands Politi har efterforsket sagen, hvor flere banker i Østjylland i løbet af 2016 oplevede, at bankautomater blev sprængt i luften midt om natten.

Sprængningerne medførte store tab - både i form af udbytte fra automaterne og i forbindelse med de omfattende ødelæggelser på bygningerne, det gik ud over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce