Annonce
Navne

Århusianer ny formand for forskningsråd

Lars Arge. Arkivfoto: Morten Koldby

Professor Lars Arge fra Aarhus Universitet er udnævnt til formand for Det Frie Forskningsråd, Natur og Univers, en post, som han overtager fra professor Lone Gram fra Danmarks Tekniske Universitet. Lars Arge er professor i datalogi og centerleder from Danmarks Grundforskningsfond's Center for Massive Data Algorithmics (MADALGO).

Lars Arge har været medlem af rådet siden januar 2013 og næstformand siden januar 2015.

- Jeg er beæret og overtager posten med stor respekt for rådets arbejde. Rådet modtager langt flere excellente forskningsprojekter, end vi kan støtte, og rådets medlemmer arbejder hårdt på at udvælge de projekter, der rent faktisk støttes, siger Lars Arge.

Lars Arges primære forskningsinteresser ligger indenfor algoritmer og datastrukturer med fokus på I/O-effektive algoritmer til løsninger af problemer, der involverer massive datasæt (big data).

Han opnåede sin ph.d. grad fra Aarhus Universitet i 1996 og var efterfølgende ansat på Duke University i USA, før han i 2004 vendte tilbage til Danmark. Han har modtaget EliteForsk prisen, er udnævnt til Fellow of the Association of Computing Machinery og er medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og Akademiet for de Teknisk Videnskaber. Han har siden november 2016 været generalsekretær for Videnskabernes Selskab.

Ud over sin videnskabelige karriere er Lars Arge medstifter og bestyrelsesformand for virksomheden Scalable Algorithmics (SCALGO), der specialiserer sig i software og service i forbindelse med effektiv håndtering af massive terrændata, specielt i forbindelse med vurdering af oversvømmelsesrisiko.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Navne

Hun graver efter hverdagens gode historier: Mødet med alle slags mennesker er det bedste ved jobbet

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce