Annonce
Aarhus

Århusianer sælger livsværk: 200 millioner på kontoen

<p>Ole K. Hansen fra Egå har gennem 25 år opbygget Hamlet Protein, som sidste år blev solgt til en kapitalfond. Foto: Hamlet Protein/Google</p>

Erhvervsmanden Ole K. Hansen fra Egå stiftede i begyndelsen af 1990erne Hamlet Protein, der laver specialfoder til dyr. Nu er livsværket solgt, og han er blevet kvart-milliardær.

Annonce

En af Aarhus' anonyme erhvervsfolk, Ole K. Hansen fra Egå, solgte i 2015 sin virksomhed Hamlet Protein, så han nu kan skrive kvart-milliardær på sit visitkort.

Ole K. Hansen fra Egå har gennem 25 år opbygget Hamlet Protein, som sidste år blev solgt til en kapitalfond. Foto: Hamlet Protein

Virksomheden Hamlet Protein, med 90 medarbejdere og hovedsæde i Horsens, grundlagde den 70-årige Ole K. Hansen i begyndelsen af 1990erne, hvor han sammen med flere forskellige partnere så et grundlag for at producere foder til dyr baseret på sojabaserede proteiner.

Da Ole K. Hansen solgte sin andel af virksomheden sidste år til blandt andre kapitalfonden Goldman Sachs, ejede han 41 procent af aktierne. Erhvervsmanden fra Egå ønsker ikke overfor Finans at fortælle, hvor stort et beløb, han nøjagtig høstede på sit livsværk gennem salget af Hamlet Protein, men samme år salget gik igennem kunne han notere et overskud i sit familieejede selskab OK Biotech på 191 millioner kroner mod 11 millioner koner året før.

Egenkapitalen i selskabet er ifølge det seneste regnskab på 250 mio. kroner, skriver Finans, og man mener således, at han har tjent knapt 200 mio. på salget.

»Det er da en behagelig tanke. Det er gået, som man håbede på, men det var der ingen, der vidste, dengang vi startede firmaet,« siger Ole K. Hansen til Finans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce