Annonce
Sport

Århusianer sætter ny rekord i højdespring: Tæt på VM

Janick Klausen satte torsdag dansk rekord. Arkivfoto: Ole Nielsen
Janick Klausen brød torsdag mange års utur ved at sætte ny dansk rekord i højdespring. 'Det er en fantastisk historie,' fortæller hans træner, der blot har haft ansvaret for højdespringeren de seneste par måneder.

ATLETIK: Det har ladet vente på sig så længe, at mange givetvis har afskrevet Janick Klausen. Men torsdag vendte han tilbage til toppen af den danske atletikscene med et brag.

Højdespringeren fra Aarhus 1900 sprang over højden 228 cm ved et stævne i Essen, Tyskland og satte dermed dansk rekord. Den hidtidige på 227 cm havde stået siden 1991 og var sat af Spartas Michael Mikkelsen.

- Det kommer helt ud af det blå. Jeg bliver helt glad indeni, siger Thomas Cortebeeck, der er træner for Janick Klausen i Aarhus 1900.

Klausen er blot 26 år, men brød igennem i en meget ung alder. Som 14-årig hoppede han over højden to meter som den yngste dansker nogensinde og én af de yngste i verden. Der blev dengang talt om en unikt talent.

Og dét har hans trænere sådan set holdt fast i lige siden, men der har været langt flere nedture end succeser for Janick Klausen i de seneste mange år, der har været plaget af skader.

- Det er en fantastisk historie. Han er endnu et bevis på de her atleter, der tager ansvar for egen læring. Og lur mig, om han ikke rykker sig endnu mere, spår Thomas Cortebeeck.

Annonce

Tæt på VM

Aarhus 1900-træneren har i mange år haft klubbens og Danmarks anden gode højdespringer, Jonas Kløjgård, i stalden. Og for halvanden måned siden besluttede klubben sig for også at lade ham træne Klausen.

Og det har givet succes meget hurtigere end forventet.

- Vi har ændret på nogle tekniske ting. Og normalt er det sådan, at man først bliver dårligere for så at blive bedre i den proces. Men det er på ingen måde sket her. Det har i den grad virket, jubler Thomas Cortebeeck.

- Janick har været træt efter træning de seneste uger, og derfor havde han også fået nogle fridage for at komme sig. Og det er han altså reageret ekstremt positivt på.

- Men der er ingen tvivl om, at det belaster hans krop ekstremt meget at hoppe så højt, som han har gjort. Derfor skal vi være varsom med ham. Janick er rigtig god når han er skadesfri, siger træneren.

Den danske rekord er to centimeter fra VM-kravet på 230 cm. Den højde forsøgte Klausen sig på i Essens og var tæt på at sikre sig en billet til Doha.

- Han forsøgte sig på højden til VM-kravet. Han landede i madrassen før stangen røg ned, så tæt var han på, ærgrer Thomas Cortebeeck sig, der tror, at Janick Klausen klarer kravet senere på sommeren.

- Humlen er, at han skal holde sig skadesfri. Janick har fået en meget stor gave af sine forældre. Det handler om at lægge et program, så han kan holde til det.

VM i Doha afvikles fra 28. september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce