Annonce
Aarhus

Århusianer skriver bog om berømt maler

Max Bendixen er tidligere journalist på Århus Stiftstidende. Her er han med et par af de tidligere udgivelser. Foto: Michael Svenningsen
Max Bendixens syvende bog er på vej og handler om Johannes Hofmeister.
Annonce

AARHUS: Trods sin alder er Max Bendixen fuld af energi. Snart udsender den 83-årige århusianske journalist med fortid på Århus Stiftstidende sin syvende bog.

Han skriver igen om en kunstmaler, denne gang i en kombineret kunstbog og biografi om Johannes Hofmeister.

"Made in Vendsyssel" er titlen, og Max Bendixen og hans families tilknytning til det område har givet anledningen til bogen - og så det, at der ikke tidligere er skrevet en udførlig biografi om den dygtige maler, der er født 1914 i Hjørring og døde samme sted i 1990. Bendixen-familien har i mange år haft sommerhus i Tornby i Vendsyssel.

- Johannes Hofmeister er en kulturbærer i Vendsyssel. Hvad han har betydet for dansk kunst med nutidens briller, belyser jeg i bogen, der udgives sammen med Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, siger Max Bendixen.

Han sætter samtidig fokus på mennesket Johannes Hofmeister, blandt andet med en række samtaler med den nærmeste familie, kunstnerens gamle venner og andre, der lærte ham at kende.

- Hofmeister boede hele sit liv i Vendsyssel og var den næstældste i en søskendeflok på seks i et indremissionsk hjem. Han malede naturalistisk og formåede i godt 50 år at få lærreder til at leve. Han tøjlede farver og former og fandt til stadighed nye, spændende perspektiver til sine billeder. Han var alsidig og fik i 1983 "Turismens Oscar" for en vinderplakat for Fårup Sommerland, siger forfatteren.

Max Bendixen udfolder sig også på tennisbanerne og var i 2018 på landsholdet for veteraner ved VM i Kroatien.

Seks tidligere bøger

”Made in Vendsyssel” udkommer 1. november på Forlaget Morgenstjerne og lanceres på Vendsyssel Kunstmuseum, der samtidig viser en særudstilling med museets omfattende samling af Johannes Hofmeisters værker.

Max Bendixen har tidligere udgivet disse bøger: ”Ridder Flemming af Aarhus"– om eks-borgmester Flemming Knudsen, der nu sidder i regionsrådet. ”Verdensdamen” - om den sprælske malerinde Elisabeth Jerichau-Baumann, der blev internationalt anerkendt. ”Flammemennesker” - om multikunstnerern Ovartaci, der boede på Psykiatrisk Hospital i 56 af sine 91 leveår. ”Tak for besøget, Teddy” - om billedkunstneren Teddy Sørensen, der skrev ”Tak for besøget” på sin egen gravsten, da han 14 år før sin død fik konstateret leukæmi. ”Per Kirkeby i Århus” - om den berømte billedkunstners værker i Århus, Randers, Silkeborg og Rønde. ”Panterjægeren” - om billedhuggeren Jens Adolf Jerichau, der var gift med Elisabeth Jerichau-Baumann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce