Annonce
Aarhus

Århusianer skriver bog om berømt maler

Max Bendixen er tidligere journalist på Århus Stiftstidende. Her er han med et par af de tidligere udgivelser. Foto: Michael Svenningsen
Max Bendixens syvende bog er på vej og handler om Johannes Hofmeister.

AARHUS: Trods sin alder er Max Bendixen fuld af energi. Snart udsender den 83-årige århusianske journalist med fortid på Århus Stiftstidende sin syvende bog.

Han skriver igen om en kunstmaler, denne gang i en kombineret kunstbog og biografi om Johannes Hofmeister.

"Made in Vendsyssel" er titlen, og Max Bendixen og hans families tilknytning til det område har givet anledningen til bogen - og så det, at der ikke tidligere er skrevet en udførlig biografi om den dygtige maler, der er født 1914 i Hjørring og døde samme sted i 1990. Bendixen-familien har i mange år haft sommerhus i Tornby i Vendsyssel.

- Johannes Hofmeister er en kulturbærer i Vendsyssel. Hvad han har betydet for dansk kunst med nutidens briller, belyser jeg i bogen, der udgives sammen med Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, siger Max Bendixen.

Han sætter samtidig fokus på mennesket Johannes Hofmeister, blandt andet med en række samtaler med den nærmeste familie, kunstnerens gamle venner og andre, der lærte ham at kende.

- Hofmeister boede hele sit liv i Vendsyssel og var den næstældste i en søskendeflok på seks i et indremissionsk hjem. Han malede naturalistisk og formåede i godt 50 år at få lærreder til at leve. Han tøjlede farver og former og fandt til stadighed nye, spændende perspektiver til sine billeder. Han var alsidig og fik i 1983 "Turismens Oscar" for en vinderplakat for Fårup Sommerland, siger forfatteren.

Max Bendixen udfolder sig også på tennisbanerne og var i 2018 på landsholdet for veteraner ved VM i Kroatien.

Annonce

Seks tidligere bøger

”Made in Vendsyssel” udkommer 1. november på Forlaget Morgenstjerne og lanceres på Vendsyssel Kunstmuseum, der samtidig viser en særudstilling med museets omfattende samling af Johannes Hofmeisters værker.

Max Bendixen har tidligere udgivet disse bøger: ”Ridder Flemming af Aarhus"– om eks-borgmester Flemming Knudsen, der nu sidder i regionsrådet. ”Verdensdamen” - om den sprælske malerinde Elisabeth Jerichau-Baumann, der blev internationalt anerkendt. ”Flammemennesker” - om multikunstnerern Ovartaci, der boede på Psykiatrisk Hospital i 56 af sine 91 leveår. ”Tak for besøget, Teddy” - om billedkunstneren Teddy Sørensen, der skrev ”Tak for besøget” på sin egen gravsten, da han 14 år før sin død fik konstateret leukæmi. ”Per Kirkeby i Århus” - om den berømte billedkunstners værker i Århus, Randers, Silkeborg og Rønde. ”Panterjægeren” - om billedhuggeren Jens Adolf Jerichau, der var gift med Elisabeth Jerichau-Baumann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce