Annonce
Aarhus

Århusianer står bag ny single-side

Århusianeren Pia Damsgaard har travlt som fuldtidsjournalist og med at passe sit site Singlespot.

En lille århusiansk blog for singler har oplevet så stor interesse, at den nu er blevet relanceret som en guide til singler i hele Danmark om events, singlemad, dating og singleliv.

Der findes sider for mødre, gravide, familier og nærmest alle andre, men singler har kun datingsider og masser af artikler om, hvordan man finder en kæreste og laver den perfekte datingprofil.

Annonce

Derfor lavede 33-årige Pia Damsgaard Bach fra Aarhus i 2011 bloggen singlespot.dk, hvor singler kunne læse om single-events, singlemad og singleliv. Siden dengang er der hele tiden kommet nye læsere til, og bloggenn er nu blevet redesignet, ligesom der er kommet en partner ind.

»Der har vist sig at være et stort behov for singlespot.dk, for godt nok skriver andre medier også om singleliv, men det er tit med fokus på, hvordan man finder en kæreste, arrangerer en date eller andet, der skal få én ud af det »rædsomme« singleliv. Jeg vil gerne sætte fokus på alle de andre glæder og sorger, livet som single byder på,« fortæller Pia Damsgaard Bach, som fik idéen til singlespot, da hun skulle lave hovedopgave på Journalisthøjskolen i Aarhus.

Udover en høj karakter for sit projekt fik hun en opfordring fra censor og underviseren om at gøre singlespot.dk til virkelighed. Først begyndte Pia Damsgaard Bach med at lave en blog, hvor hun skrev om løst og fast. Efterhånden udviklede det sig til en hel portal for single-liv. En række positive mails fra brugere i hele landet gav hende mod på mere. Hele 17.000 sidevisninger om måneden gav hende troen på, at singlespot.dk kunne udvikle sig til noget mere end en blog.

»Der er faktisk godt gang i singlerne rundt omkring i landet - også her i Aarhus. Der er i hvert fald masser af arrangementer at skrive om, og det er ikke kun fester, men også andre arrangementer såsom kanoture, campingferier, kurser og rejser,« siger Pia Damsgaard Bach.

Indholdet til portalens arrangementskalender finder og bearbejder Pia Damsgaard Bach på forskellige hjemmesider. Ellers bruger hun sin journalistiske baggrund til at skive korte artikler til hjemmesidens andre stofområder.

Et af fokusområderne for SingleSpot.dk er forbrug.

»En af udfordringerne, singler har, er madspild, så jeg skriver også om mad, ligesom jeg tester forskellige ting for singler, og anmelder det. Jeg har indtil videre anmeldt single-arrangementet Running Dinner i Aarhus og nogle måltidskasser for singler,« forklarer Pia Damsgaard Bach.

Med en baggrund som journalist er det Pia Damsgaard Bach, der selv står for at skrive indholdet og opdatere portalen i sin fritid.

»Mange af mine veninder har kærester og børn, og så kan det blive lidt ensomt at være den eneste single, men jeg begyndte at gå til forskellige singlearrangementer her i Aarhus og har der mødt en masse søde mennesker i samme situation. Det vil jeg gerne gøre nemmere for andre også at gøre,« fortæller hun.

Den tekniske del af portalen kan Pia Damsgaard Bach også selv håndtere. Udover at være journaist er hun også uddannet multimediedesigner.

»Indimellem får jeg alligevel hjælp udefra. Det er godt med friske øjne til at kigge på SingleSpot.dk. Det giver nye idéer.«

For Pia Damsgaard Bach handler portalen også om at møde nye mennesker og skabe nye venskaber i Aarhus.

»Mange af ens veninder ender med at få en kæreste og flytte til en forstad for at stifte familie. Derfor er det godt at kunne møde andre singler,« mener Pia Damsgaard Bach, som også bruger facebookgruppen Singlevenner i Aarhus til at udvide sit netværk med.

Pia Damsgaard Bach blogger desuden på Aarhuspuls.dk, hvor hun skriver om at møde nye mennesker i Aarhus og andet med interesse for singler i byen. Læs mere på SingleSpot.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce