Annonce
Aarhus

Århusianer står bag ny single-side

Århusianeren Pia Damsgaard har travlt som fuldtidsjournalist og med at passe sit site Singlespot.

En lille århusiansk blog for singler har oplevet så stor interesse, at den nu er blevet relanceret som en guide til singler i hele Danmark om events, singlemad, dating og singleliv.

Der findes sider for mødre, gravide, familier og nærmest alle andre, men singler har kun datingsider og masser af artikler om, hvordan man finder en kæreste og laver den perfekte datingprofil.

Derfor lavede 33-årige Pia Damsgaard Bach fra Aarhus i 2011 bloggen singlespot.dk, hvor singler kunne læse om single-events, singlemad og singleliv. Siden dengang er der hele tiden kommet nye læsere til, og bloggenn er nu blevet redesignet, ligesom der er kommet en partner ind.

»Der har vist sig at være et stort behov for singlespot.dk, for godt nok skriver andre medier også om singleliv, men det er tit med fokus på, hvordan man finder en kæreste, arrangerer en date eller andet, der skal få én ud af det »rædsomme« singleliv. Jeg vil gerne sætte fokus på alle de andre glæder og sorger, livet som single byder på,« fortæller Pia Damsgaard Bach, som fik idéen til singlespot, da hun skulle lave hovedopgave på Journalisthøjskolen i Aarhus.

Udover en høj karakter for sit projekt fik hun en opfordring fra censor og underviseren om at gøre singlespot.dk til virkelighed. Først begyndte Pia Damsgaard Bach med at lave en blog, hvor hun skrev om løst og fast. Efterhånden udviklede det sig til en hel portal for single-liv. En række positive mails fra brugere i hele landet gav hende mod på mere. Hele 17.000 sidevisninger om måneden gav hende troen på, at singlespot.dk kunne udvikle sig til noget mere end en blog.

»Der er faktisk godt gang i singlerne rundt omkring i landet - også her i Aarhus. Der er i hvert fald masser af arrangementer at skrive om, og det er ikke kun fester, men også andre arrangementer såsom kanoture, campingferier, kurser og rejser,« siger Pia Damsgaard Bach.

Indholdet til portalens arrangementskalender finder og bearbejder Pia Damsgaard Bach på forskellige hjemmesider. Ellers bruger hun sin journalistiske baggrund til at skive korte artikler til hjemmesidens andre stofområder.

Et af fokusområderne for SingleSpot.dk er forbrug.

»En af udfordringerne, singler har, er madspild, så jeg skriver også om mad, ligesom jeg tester forskellige ting for singler, og anmelder det. Jeg har indtil videre anmeldt single-arrangementet Running Dinner i Aarhus og nogle måltidskasser for singler,« forklarer Pia Damsgaard Bach.

Med en baggrund som journalist er det Pia Damsgaard Bach, der selv står for at skrive indholdet og opdatere portalen i sin fritid.

»Mange af mine veninder har kærester og børn, og så kan det blive lidt ensomt at være den eneste single, men jeg begyndte at gå til forskellige singlearrangementer her i Aarhus og har der mødt en masse søde mennesker i samme situation. Det vil jeg gerne gøre nemmere for andre også at gøre,« fortæller hun.

Den tekniske del af portalen kan Pia Damsgaard Bach også selv håndtere. Udover at være journaist er hun også uddannet multimediedesigner.

»Indimellem får jeg alligevel hjælp udefra. Det er godt med friske øjne til at kigge på SingleSpot.dk. Det giver nye idéer.«

For Pia Damsgaard Bach handler portalen også om at møde nye mennesker og skabe nye venskaber i Aarhus.

»Mange af ens veninder ender med at få en kæreste og flytte til en forstad for at stifte familie. Derfor er det godt at kunne møde andre singler,« mener Pia Damsgaard Bach, som også bruger facebookgruppen Singlevenner i Aarhus til at udvide sit netværk med.

Pia Damsgaard Bach blogger desuden på Aarhuspuls.dk, hvor hun skriver om at møde nye mennesker i Aarhus og andet med interesse for singler i byen. Læs mere på SingleSpot.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Tilbage til foreningsfællesskabet

AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

Annonce