Annonce
Aarhus

Århusianer strøg til tops i App Store

Ivv¶rksv¶tter Frank Bjergv• har konstrueret app'en "Holdsport"

Iværksætteren bag holdsport.dk har ramt plet med et virtuelt klubhus til mobiltelefonen, hvor sportsudøvere og trænere kan holde styr på tropperne før, under og efter kampene.

Det fleste gode idéer udspringer af et praktisk problem.

Annonce

Sådan var det også for den århusianske iværksætter Frank Bjergø, da han i 2004 spillede fodbold på hyggeniveau.

Som i så mange andre sportsklubber og minisamfund af glade amatørsportsudøvere kneb det med planlægningen og kommunikationen spillere og trænere imellem.

»Nogle gange mødte vi fem spillere til træning. Andre gange 13. Det var umuligt at koordinere noget som helst«, husker han.

Frank Bjergø bestemte sig for at løse problemet.

Dengang slog han sine folder på Københavns Universitet, hvor han forskede i samarbejde via netværk, og ph.d. projektet blev starten på en mindre revolution for koordinering af holdsport.

Kort efter blev hjemmesiden holdsport.dk født. Et gratis værktøj, der skulle gøre op med den bøvlede mail-kommunikation og forsimple koordineringen af aktiviteter i alle typer af holdsport via et avanceret kalender- og tilmeldigssystem.

Det virtuelle klubhus blev hurtigt en succes.

Sportsfolk strømmede ind på siden og oprettede hold- og spillerprofiler i vildskab.

I dag kan holdsport.dk med sine knap 100.000 registrerede brugere kalde sig for Danmarks største sociale sportsmedie. Og idémanden har bestemt ikke ligget på den lade side.

Siden lanceringen har nye features med jævne mellemrum set dagens lys, så brugerne i dag kan bruge siden som omfattende statistik-værtøj, der holder styr på mål, røde og gule kort, til opkrævning af kontingent, til at rundsende sms-påmindelser og meget andet.

»Det er kommet bag på mig, at behovet har været så stort. Men det er dejligt at blive bekræftet i, at vi har fat i noget rigtigt«, siger Frank Bjergø, der for et par år siden sagde sit job op for at koncentrere sig 100 procent om udviklingen af holdsport.dk.

I dag drives sitet således af bagmanden selv fra et kontorfællesskab i Skolegade, hvor han sammen med et par øvrige ildsjæle arbejder videre på konceptet.

Midt i december søsatte holdsport.dk så for første gang en applikation til smartphones, der indeholder en række af hjemmesidens basale funktioner.

»Det er noget, vores brugere har skreget på i årevis«, fortæller Frank Bjergø.

Men selvom en applikation syntes oplagt, havde end ikke ophavsmanden forudset den modtagelse, det lille mobil-program fik.

Cirka 2.000 personer downloadede app'en den allerførste dag og sendte holdsport.dk helt til tops i sportskategorien i Apples App-store.

»Det er helt vildt, når man tænker på, at app'en jo blot er samme koncept på en anden platform. Det kom som et stort chok, og jeg er stadig rystet over succesen«, siger Frank Bjergø.

I skrivende stund har cirka 3.000 personer hentet applikationen, og Frank Bjergø og hans kammersjukker arbejder på højtryk på den næste version, der kommer til at indeholde endnu flere features.

I mellemtiden er de helt store organisationer og sponsorer på den danske sportsscene begyndt at vise interesse for holdsport.dk.

Frank Bjergø har blandt andet indgået sponsoraftaler med Carlsberg, Danske Spil og mobilselskabet Call Me.

Og han er da heller ikke bleg for at melde offensivt ud for 2013:

»Vi regner med at nå 200.000 brugere«, siger han.

Fakta:

Kilde: holdsport.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce