Annonce
Østjylland

Århusianere flygter i coronaskjul: Udlejning af sommerhuse eksploderer i vinter

Netop for at tilgodese de mange flere turister, der nu bevæger sig ud i somerhusområderne udenfor sæsonen, vil bureauchef Dorte Tandrup, Sol og Strand i Ebeltoft, markedsføre lokale butikker og seværdigheder. PR-foto
Det vrimler med sommerhusgæster, selv om sneen falder. Udlejningsbureau i Ebeltoft markedsfører lokale handlende overfor gæsterne.

EBELTOFT: 800.000 dansker er afskåret fra at tage på ferie i udlandet, som de normalt gør i vinter. Coronaen har sat en stopper for udlandsturen, og det mærker sommerhusudlejerne, der har gjort vinter til sommer

Turister og sommerhusejere flokkes i de rekreative områder på Mols. Folk har nærmest glemt, at der står vinter i kalenderen. Coronafaren får folk ud i det blå og væk fra storbyerne.

Antallet af bookinger er nærmest eksploderet i forhold til samme vinterperiode i 2020, da coronaen endnu ikke for alvor havde sit tag i Danmark.

- Vi har i årets første kvartal fra 1. januar og marts måned ud oplevet en fremgang i bookinger på 141 procent i forhold til sidste år, siger bureauchef Dorte Tandrup fra Sol og Sommer feriehusudlejning i Ebeltoft.


Vores indtryk er, at der tale om både unge og ældre, der bare gerne vil ud enten på en miniferie eller en hel uge

Dorte Tandrup, bureauchef, Sol og Strand


- Vores indtryk er, at der tale om både unge og ældre, der bare gerne vil ud enten på en miniferie eller en hel uge. Nogle af vores egne, gode rengøringsfolk har lige bestilt en forlænget weekend i nærområdet – bare for at komme lidt hjemmefra med deres to børn, siger Dorte Tandrup.

Annonce

Sommeren er også godt booket af danskere

Billedet er det samme hen over forår og sommer. Danskerne holdt i stor udstrækning sommerferie hjemme sidste år. Det samme gør sig gældende i år, hvor Sol og Strand frem til uge 33 - altså efter sommerferien - noterer en fremgang på 155 procent i bookingerne af udlejningshuse.

- Men de udenlandske gæster, der i særdeleshed kommer fra Tyskland, falder dog fra på grund af indrejserestriktioner. De udenlandske bookinger er faldet med 32 procent i perioden og vil sikkert falde yderligere.

Annonce

Lokale attraktioner markedsføres

Flere end 800.000 danskere tager normalt til udlandet på ferie i løbet af årets første tre mørke vintermåneder, viser tal fra Danmarks Statistik.

Sol og Strand Feriehusudlejning i Ebeltoft har med flere gæster lige nu sat sig for at synliggøre de mange oplevelser, som et ophold i et sommerhus giver mulighed for. Bureauet vil markedsføre det lokale liv.

- Der findes et væld af oplevelser, som vi nu ønsker at italesætte. I den forbindelse har vi brug for hjælp fra erhvervsdrivende til at informere om deres oplevelse. Det er ganske gratis at være med og helt konkret vil vi fortælle om de lokale oplevelser ved at inkludere lokal information under en sektion på vores hjemmeside, i velkomstbrevet, via en side i velkomstkuverterne samt på vores app til feriegæsterne, siger Dorte Tandrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce