Annonce
Syddjurs

Århusianere flygter til Mols i coronatid: Butikker oplever 30 procent fremgang

- Da Mette Frederiksen lukkede landet ned, besluttede folk sig åbenbart for at gå til slagteren og forkæle sig selv. Og det har de gjort lige siden, siger slagter Hans Ole Kruse i Tved. Foto: Ravn
Sommerhusene på Mols har været spækket med mennesker de seneste 10 uger. Butikkerne ansætter nye folk, fordi især århusianere vil have frisk luft og natur under coronakrisen.
Annonce

SYDDJURS: Århusianerne valfarter til Mols under coronakrisen. De seneste 10 uger, siden Danmark lukkede ned, har både Slagter Kruse og de tre brugsforeninger på Mols i sommerhusområderne oplevet en fremgang i omsætningen på 30 procent. Slagtermester Hans Ole Kruse, hvis slagterforretning har ligget på Tved Hovedgade i 131 år, har måttet ansætte en ny medarbejder for at følge med. Det samme gælder Dagligbrugsen længere oppe ad gaden i Tved.

- Omsætningen steg med 30 procent i påsken, og det er fortsat lige siden. Da Mette Frederiksen lukkede Danmark, sagde folk åbenbart: Nu går vi til slagteren, siger Hans Ole Kruse.

Det samme billede har brugsuddeler Finn Madsen oplevet i Tved. I weekenden var trafikken på Mols – og i Ebeltoft – nærmest på højde med sommerens ryk-ind.

- De seneste mandage har vi tænkt, at nu slutter det. Men det er fortsat. Presset begyndte, da Mette lukkede landet. Folk bliver i deres sommerhuse, og det mærker vi på omsætningen. Det gælder alle tre brugsforeninger i Vrinners, på Helgenæs og her i Tved, siger Finn Madsen.

Dagligbrugsen i Tved oplever en klar fremgang i omsætninge med masser af kunder og biler på P-pladsen. Folk bliver i sommerhusene på Mols i coronatiderne. Foto: Ravn
Annonce

Folk er trygge på Mols

Den gode Molbo-historie er en knap så god Aarhus-historie, når det gælder handlen i forretningerne. Mange butikker i Aarhus kæmper med lav omsætning under coronakrisen.

- Vi hører, at mange føler sig lidt mere trygge herude på Mols, hvor man har luft omkring sig. Mange mener, at smitterisikoen er mindre. Der er mange ældre, som har sommerhuse her i området. Men vi har haft besøg af folk i alle aldre, siger Finn Madsen. Slagter Kruse har haft så travlt, at det til tider har pint ham.

- Der må jo ikke være så mange folk inde i butikken. Vi skal holde afstand. Så nogle gange har køen været enorm udenfor butikken. Jeg bor lige ved siden af, og har kunnet se op til 20 mennesker stå i kø. Det piner mig, men der er jo ikke noget at gøre. Påsken er fortsat med sit tryk på butikken, siger Hans Ole Kruse.

Annonce

Sommerhusfolket forkæler sig

Både slagteren og brugsuddeleren oplever, at sommerhusfolket forkæler sig selv i Begtrup Vig, Skødshoved, og hvad de populære sommerhusområder ellers hedder.

- Det er især øl og vand samt dyre vine, som virkelig bliver købt. Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at grænsehandlen er lukket. Men vi kan mærke, at folk gerne vil forkæle sig selv i denne tid, siger Finn Madsen.

Hos Slagter Kruse har der været rift om alle de hjemmelavede specialiteter. Slagter Rikke Vendelboes hjemmelavede færdigretter har også været et usædvanligt stort hit.

- Det er helt tydeligt, at kunderne gerne vil forkæle sig selv med ekstra gode varer her under krisen. Men det har de jo også fortjent, siger Hans Ole Kruse.

Annonce
Aarhus

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce