Annonce
Østjylland

Århusianere i coronaskjul for anden bølge: - Folk føler sig mere sikre på Mols

Kaløvig Slotsruin var et yndet udflugtsmål i weekenden, hvor masser af mennesker valfartede ud ad stien til ruinen. Mange har taget fast ophold i enten deres eget eller lejede sommerhus på Mols, hvor der er mere luft. Foto: Ravn
Brugsuddeleren i Tved oplever, at omsætningen her i de ellers stille vintermåneder er steget op til 60 procent, fordi sommerhusejere gemmer sig for coronaen.
Annonce

TVED: Århusianerne er gået i coronaskjul på Mols.

Det vrimler i vinter med mennesker i de ellers mennesketomme sommerhusområder på Mols.

Brugsuddeler Finn Madsen er overrasket. I de normalt rolige vintermåneder som december og januar er omsætningen i år steget op til 60 procent i forhold til sidste år.

Coronaen får århusianere og andre til at søge mod de rolige områder, hvor der er mere luft  og sandsynligvis mindre smitte - end i den hektiske storby.

Finn Madsen er brugsuddeler i Dagli´ Brugsen på Tved. Han kender også til de to andre brugsforeninger på Mols, i Vrinners og Knebel.

- Det er nøjagtig det samme billede hos dem. Vi har oplevet 40-50-60 procent mere i omsætning i de seneste måneder i forhold til sidste år, siger Finn Madsen.

Annonce

Folk føler sig mere sikre

Brugsuddeleren får klare meldinger fra de mange kunder, der under anden bølge af coronaen, er søgt mod Mols.


Folk passer deres arbejde i større eller mindre grad i deres sommerhuse, og så kører de i ny og næ ind til Aarhus, hvis de skal ordne nogle ting på selve jobbet. Men de opholder sig så vidt muligt her i området, og det kan vi dælme mærke

Finn Madsen, brugsuddeler


- Folk føler sig mere sikre her på Mols, siger de. De føler sig mere sikre i forhold til coronaen end i Aarhus, og der er ingen tvivl om, at det er derfor, de har søgt herud. Folk fortæller, at der er mere luft omkring dem, siger Finn Madsen.

Brudsuddeler Finn Madsen oplever, at folk føler sig mere sikre i afstand af coronaen på Mols, hvor Dagli' Brugsens omsætningen kan mærke, at sommerhusfolket lade vinter være vinter i sommerredicensen. PR-foto

Han oplever, at flere af de nye vinterkunder har lejet sig ind i sommerhuse, men det er i endnu højere grad sommerhusejerne selv, der i vinter har skiftet deres bolig i Aarhus ud med den normale sommeradresse.

- Folk passer deres arbejde i større eller mindre grad i deres sommerhuse, og så kører de i ny og næ ind til Aarhus, hvis de skal ordne nogle ting på selve jobbet. Men de opholder sig så vidt muligt her i området, og det kan vi dælme mærke, siger Finn Madsen.

Annonce

En nyansat og studenterhjælpere

Allerede under første bølge af coronaen, som ramte Danmark i marts, steg omsætningen i Dagli' Brugsen i Tved betragteligt, og brugsforeningen ansatte en ny medarbejder for at klare efterspørgslen. Medarbejderen har forsat job i butikken.

- Vi er så heldige, at vi derudover har to studentermedhjælpere, som efter sommer er fortsat med deres 20 timer hver om ugen. Så vi klarer de mange kunder og den øgede omsætning, forklarer Finn Madsen.

Selv om vinteren i sidste uge lagde sin kolde hånd på Mols og Begtrup Vig i sidste uge, er der rigtig mange sommerhusejere at finde i det populære sommerområde lige nu. Mange århusianere har taget flugten på grund af corona til det mindre befolkede Mols. Foto: Ravn

- Vi havde også vældigt travlt i marts og resten af foråret. Sommermånederne var nogenlunde, som de plejer at være, siger Finn Madsen.

- Men jeg skal lige love for, at folk for alvor har valgt Mols og lidt mere luft, som de siger, til her i vintermånederne, hvor coronaen har taget til igen. Det havde jeg ikke regnet med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce