Annonce
Aarhus

Århusianerne er vilde med Ceresbyen: Kommende højhus snart udsolgt

<p>Interessen for at flytte ind i Ceres Panorama har været overvældende. Selv om huset først er færdigt om et år, er flere end 100 af de 130 lejligheder allerede solgt.</p>

Flere end 100 af de i alt 130 lejligheder i Ceres Panorama er solgt et helt år før, boligerne i det 20 etager høje hus står klar til indflytning.

Et år før byggeriet står færdigt, er der nu solgt flere end 100 af de 130 lejligheder i højhuset Ceres Panorama i Ceresbyen.

Annonce

»Vi startede salget i foråret. Forleden rundede vi salg nummer 100, og siden er der solgt yderligere to. Jeg forventer, at vi kan melde udsolgt inden nytår,« siger Johan Nairn, indehaver af Nybolig Bruuns Bro og Aarhus City, der står for salget.

»Det er helt vildt. Jeg har ikke prøvet noget lignende tidligere,« fortsætter han.

Mindre vildt bliver det ikke af, at lejlighederne alene er markedsført på Ceres Panoramas hjemmeside og på bannere i Ceresbyen.

»Det er århusianere, der køber i Ceres Panorama. Rigtig mange af køberne er i den alder, hvor børnene nu er flyttet hjemmefra, og så sælger de huset i en af forstæderne for at flytte ind tættere på bylivet og kulturen. Jeg tror, at mange har manglet et alternativ til Aarhus Ø,« siger Johan Nairn.

Lejlighederne i Ceres Panorama spænder fra 52 til 192 kvadratmeter. Og der er udsolgt i begge ender.

I løbet af en måneds tid starter Nybolig salget af endnu 132 lejligheder i Ceresbyen i første etape af det byggeri, der hedder Ceres Park. Her er der primært tale om to- og tre værelses lejligheder.

Det er ikke kun i Ceresbyen, der er rift om boligerne, inden de står færdige. Det samme er tilfældet med Klostergården på hjørnet af Klostertorv og Frue Kirkeplads, hvor en stor ejendom, der tidligere husede et advokatkontor, er ved at blive bygget om til mindre boliger.

»På de første 14 dage solgte vi 26 af de 46 lejligheder i Klostergården,« siger Johan Nairn.

Nybolig overtog for et års tid siden salget af lejlighederne i Isbjerget. Også her mærker man en voksende interesse blandt boligkøberne.

»Da vi overtog salget af Isbjerget, var der solgt 36 lejligheder. Siden har vi solgt 56 - i snit en om ugen. Det er rigtig godt - også i betragtning af at mange af lejlighederne dernede jo er lejet ud og først bliver sat til salg, når lejerne flytter,« siger Johan Nairn.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce