Annonce
Debat

Århusianerne i sydbyen må acceptere det: De skal også bære deres del af ansvaret for, at byen vokser

"Det er byrådets forbandede pligt at forsøge at forberede kommunens vækst bl.a. ved anlæg af infrastruktur, så vi ikke bliver fanget med bukserne om hælene som i 1950'erne, da dårlige adgangsforhold til havnen fik Aarhus til at gå i stå. Det ved både Bank, Tuborgh og deres bestyrelser også udmærket", skriver Kim Kristensen. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Dette er ikke et indlæg for eller imod udvidelsen af Aarhus Havn. Det er nogle betragtninger om, hvem der skal bidrage til udviklingen af Aarhus, også med hensyn til ændringer og eventuelle gener.

Det har vakt opsigt, at direktørerne for Arla og Salling Group, Per Bank og Peder Tuborgh, har foreslået at droppe havneudvidelsen. Begrundelsen angives at være, at den rekreative værdi, der bliver ændret eller tabt, vil gøre det sværere for de to koncerner at hente medarbejdere til Aarhus … hold nu op, den er der da ingen, der tror på.

Der er saglige indvendinger både for og imod udvidelsen, men denne bør ikke tillægges den vægt, som virksomhedernes betydning ellers berettiger til. Uanset om vi ønsker det eller ej, vokser Aarhus, og det vil den blive ved med.

Annonce

Hvis det eneste reelle argument imod et så vigtigt projekt, som havneudvidelsen udgør, er en forventet forringelse af herlighedsværdien i et af byens absolut mest velstående områder, er det i mine øjne ikke nok til at blive taget alvorligt.

Det er byrådets forbandede pligt at forsøge at forberede kommunens vækst bl.a. ved anlæg af infrastruktur, så vi ikke bliver fanget med bukserne om hælene som i 1950'erne, da dårlige adgangsforhold til havnen fik Aarhus til at gå i stå. Det ved både Bank, Tuborgh og deres bestyrelser også udmærket.

Motivforskning skal vi alle sammen være forsigtige med, men jeg kan ikke lade være med at bemærke, at denne udvidelse af byen er den første, der på nogen måde kan siges at berøre det sydlige Frederiksbjerg, Komponistkvarteret, Skåde Bakker og Højbjerg. Alle vi andre borgere i byen og kommunen har oplevet ændringer i vore lokalområder gennem de sidste 25 år. Fra det nordlige Frederiksbjerg i syd til Brabrand i vest og Skæring i nord.

Byens sydlige ende bør selvfølgelig også være parat til at acceptere, at verden, landet, kommunen og byen udvikler sig.

Det er på sin plads at diskutere flytning af havneslam, støjgener og den rekreative værdi, vel at mærke for alle borgerne og ikke blot dem, der får en ændret udsigt. Hvis det eneste reelle argument imod et så vigtigt projekt, som havneudvidelsen udgør, er en forventet forringelse af herlighedsværdien i et af byens absolut mest velstående områder, er det i mine øjne ikke nok til at blive taget alvorligt.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Nye toner: Borgerne får bedre muligheder for at blande sig i byudviklingen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

Annonce