Annonce
Aarhus

Århusianerne skal ud i naturen: Aarhus Kommune indkalder til møde om ny outdoor-strategi

En af landets bedste parkourudøvere, Momu, vil være til stede 11. maj. Foto: Aarhus Kommune
11. maj vil kommunen give et indblik i tankerne omkring en ny strategi, der er ved at blive udarbejdet.

AARHUS: Aarhus Kommune er i fuld gang med at udarbejde en strategi, der skal få flere af byens borgere til at være aktive i naturen og på udendørs arealer i byen. I den forbindelse inviterer kommunen til et møde på Godsbanen 11. maj, hvor der også vil være mulighed for at prøve kræfter med klatring eller orienteringsløb.

På grund af restriktioner vil der kun være plads til 75 deltagere.

I forbindelse med udarbejdelsen til den nye strategi er siden www.aarhusmangleroutdoor.dk blevet oprettet, hvor det er muligt at komme med forslag til mangler. En mulighed, 250 borgere allerede har benyttet sig af.

Annonce

- De mange forslag og ønsker viser, at outdoor virkeligt har fået et greb i aarhusianerne, og at der er et stort engagement og en lyst til at være mere ude. Derfor skal vi give bedre muligheder for, at alle kan komme ud og få gode, aktive oplevelser i fællesskab. Under coronaen er mange af os kommet tættere på naturen, og den interesse vil vi gerne fastholde og styrke, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Mange mulige områder

Til mødet på Godsbanen vil en af landets dygtigste parkourudøvere, Momu fra Aarhus Parkour, vise hvordan man klatrer på vægge og tagflader, ligesom det det vil være muligt at lære Godsbanen og Ceres Byen bedre at kende med et kort i hånden ved at deltage i et mini-orienteringsløb lavet af orienteringsklubben OK Pan Aarhus.

Herudover vil Johan Brødsgaard, som er formand for Kultur og Fritidsudvalget i Silkeborg Kommune, fortælle om Silkeborgs arbejde for at være ”Danmarks Outdoorhovedstad”.

Program

  • 16.30: Velkomst og introduktion til outdoorstrategi for Aarhus Kommune Rådmanden præsenterer nogle af de gode ideer fra kampagnen ”Aarhus mangler outdoor”.
    Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune
  • 16.40: Filmklip om outdoor i Aarhus Se små fortællinger om outdoormulighederne i Aarhus fra udvalgte lokationer
  • 16.50: Silkeborg – Danmarks Outdoorhovedstad Udvikling af outdoorfaciliteter, og samtidig udvikling af en hel kommune og dens selvforståelse. Oplæg ved Johan Brødsgaard, Formand Kultur- og Fritidsudvalget i Silkeborg
  • 17.00: Mulighed for spørgsmål og debat
  • 17.10: Workshops: Parkour og by-orienteringsløb Parkour workshop ved Momo, Aarhus Parkour. By-orienteringsløb ved OK Pan. Se beskrivelser nedenfor.
  • 17.40: Den fremadrettede proces med outdoorstrategien og "Aarhus mangler Outdoor" Forvaltningschef for Sport og Fritid, Heidi Holch Frostholm
  • 17.45: Tak for i dag

- Vi er i Aarhus begunstigede af, at vi har mange områder, hvor det er muligt at komme ud og være aktiv. Vi har både skove, strande og vand tæt på vores by. Det er en helt særlig styrke, som vi skal blive endnu bedre til at udnytte, så vi kan imødekomme de mange aarhusianere, som ønsker at være aktive, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Annonce

Strategi klar til sommer

På hjemmesiden www.aarhusmangleroutdoor.dk kan man komme med forslag til, hvor der er brug for bedre outdoorfaciliteter i Aarhus.

Det endelige forslag til en ny outdoorstrategi forventes at være klar omkring sommerferien.

Tilmeldingen til mødet 11. maj skal ved at sende en mail sport-fritid@aarhus.dk med angivelse af antal personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce