Annonce
Aarhus

Århusianerne sorterer på livet løs - faktisk 495 ton mere end forventet

Foto: AffaldVarme

Århusianerne har tilsyndeladende taget affaldssortering til sig. I hvert fald er der kommet markant mere metal og plastic i containerne, end kommunen havde regnet med.

Annonce

AARHUS: I 2018 begyndte vi for alvor at sortere skrald i Aarhus, og det er vi tilsyneladende gode til. I hvert fald, når det kommer til plastic og metal.

Kommunen har nemlig netop gjort sorteringsstatistikken op for sidste år, og den viser, at århusianerne har sorteret 240 ton mere metal og 255 ton mere plastic end man havde forventet. Og det er sådan nogle tal, som rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, bliver glad for at se.

- Jeg er imponeret over, hvor gode århusianerne er til at sortere affaldet. Det er en flot indsats, der ydes, og det gør virkelig en forskel, når vi sorterer og genanvender vores affald frem for at trække på vores begrænsede, naturlige ressourcer, lyder det fra rådmanden.

Ser man på papir og pap - som man har sat mål for 2015-2018 for - så er der landet 3.600 ton af den slags i genbrugscontainerne end forventet. Men det er faktisk ikke kun skidt, siger Lene van der Raad, der er chef for Genbrug og Energi i Teknik og Miljø.

- Vi kan se, at papir og pap sorteres flittigt, men at der omvendt simpelthen bruges mindre papir i samfundet. Det er dårligt for målsætningen, men det er jo godt for miljøet, siger hun.

Selvom sorteringsordningen er kommet godt fra start, så er den dog ikke i mål endnu. Samtidig kommer der hele tiden nye århusianere til, og derfor dukker der i de her dage nye vejledninger op i brevsprækkerne i Aarhus.

- Status er, at rigtig mange sorterer rigtig godt i hele Aarhus Kommune. Men vi kan også se, at der fortsat er en del halvtomme affaldsbeholdere, lige som der jo også er mange, der flytter til Aarhus Kommune og ikke kender affaldssorteringen. De skal sættes ind i ordningen. Derfor udsender vi nu en ny folder om affaldssortering, siger Lene van der Raad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce