Annonce
Byudvikling

Århusiansk arkitektfirma udvider i udlandet: Schmidt Hammer Lassen åbner i USA - lukker i Aarhus

Dokk1 er et af de projekter, som Schmidt Hammer Lassen har stået bag i Aarhus. Foto: Kim Haugaard
Fra 2020 kan det være slut med Schmidt Hammer Lassen i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Det århusianske arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen åbner til næste år nye tegnestuer i New York og San Francisco og siger samtidig farvel til fødebyen, hvor Schmidt Hammer Lassen blev grundlagt i 1986. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

- Vi har flere store projekter i gang i USA og Canada, så det er et naturligt skridt for os at understøtte vores engagement i Nordamerika med etableringen af lokale kontorer. Vi kommer tættere på markedet og vores igangværende projekter i Nordamerika, siger Sanne Wall-Gremstrup, som er administrerende direktør for Schmidt Hammer Lassen.

Samtidig med udvidelsen i USA står der i pressemeddelelsen, at arktitektfirmaet "påtænker at samle det danske hold på én lokation i København."

At de danske medarbejdere nu bliver samlet i København er dog ikke et indtryk for at Schmidt Hammer Lassen slipper fokus på det jyske, siger firmaets designdirektør i Aarhus, Kim Holst Jensen.

- Aarhus er vores hjemstavn. At vi nu påtænker at slå os ned i København og åbner kontorer i Nordamerika ændrer ikke på det. Vi er stolte af det, vi kommer af, og flere af vores allervigtigste projekter ligger i Jylland og er vigtige flagskibe for os. Der er ingen tvivl om, at vi føler et særligt ansvar for at bidrage til den fortsatte udvikling og design af bæredygtig og visionær arkitektur i Danmark, siger han.

Annonce

Aarhus var en naturlig overvejelse

Aarhus har da også været inde og vende i overvejelserne om placeringen af hovedkontoret, men til sidst blev det altså København, der vandt, fortæller Sanne Wall-Gremstrup.

- Det var en naturlig overvejelse, men fordi vi er så internationalt orienterede, så gav det bedst mening logistisk at være i København. Det var ikke en let beslutning, men det er den rigtige beslutning i forhold til at få familien samlet igen, som hun siger, og fortsætter:

- Vi håber at så mange ansatte fra Aarhus som muligt være med på rejsen fremadrettet. Det er selvfølgelig en helt personlig beslutning for enkelt ansat i forhold til karriere og familie, men vi gør alt hvad vi kan for at få så mange som muligt med, siger Sanne Wall-Gremstrup, der altså er administrerende direktør i Schmidt Hammer Lassen.

Det er ikke første gang, at Schmidt Hammer Lassen begiver sig uden for Danmarks grænser. I 2013 etablerede man en tegnestue i Shanghai, som i dag har 24 ansatte.

For fremtiden vil det være muligt at besøge den nu tidligere Aarhus-virksomhed i København, New York, Shanghai og San Francisco.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Annonce