Annonce
Kultur

Århusiansk band hædret med en Danish Music Award

Århusianske Shades of Blue har eksisteret i 30 år. For nylig modtog bluesbandet en DMA-statuette i kategorien Liveprisen. Kvartetten, som består af sanger James Loveless (tv), guitarist Uffe Steen, Bassist Morten Brauner og trommeslager Claus Daugaard, håber på at prisen kan bane vej for at de kommer endnu mere ud til de danske spillesteder og bluesforeninger det kommende år. Foto: Axel Schütt 

I 1988 gav Aarhus-bandet Shades of Blue deres første koncert. 30 år efter er spilleglæden intakt, og det kan mærkes. Bandet modtog for nylig Liveprisen til Danish Music Awards Blues.

AARHUS: Når de fire herrer rundt om bordet begynder at tale om musik, bliver der tændt lys i øjnene hele raden rundt. For det er musikken som Uffe Steen, James Loveless, Claus Daugaard og Morten Brauner lever for og som gennem 30 år har bundet dem sammen i Shades of Blue.

På cafébordet står den tunge bronzestatuette som bevis på, at bluesbandet for nylig modtog Liveprisen til Danish Music Awards Blues.

- Den ville vi rigtig gerne have, for det at spille live er jo vores spidskompetence, siger Uffe Steen, der sidste år modtog samme pris for sit virke som guitarist.

Derfor tvivlede de også lidt på, at det kunne lade sig gøre at få den som band allerede året efter.

- Det var overraskende, men superfedt. Timingen var god lige midt i vores 30 års jubilæum, siger bassist Morten Brauner.

At det så var danske spillesteder, der havde indstillet Shades of Blue til prisen, gjorde det bare endnu mere glædeligt.

Annonce

Shades of Blue

Shades of Blue er et århusiansk bluesband som har eksisteret siden 1988.Bandet består af James Loveless, sanger, Uffe Steen, guitarist, Morten Brauner, bassist, og Claus Daugaard på trommer.

Bandet har udgivet fire albums, senest "Do Right By Me" i 2012.

Shades of Blue har modtaget Liveprisen ved Danish Music Awards Blues 2018.

Bandet genopstod

Shades of Blue gav deres første koncert sammen i april 1988 på Chokoladefabrikken Elvirasminde i Klostergade og har siden været pionerer inden for bluesmusikken i Danmark.

Forsanger James Loveless og bassist Morten Brauner havde forinden mødt hinanden på et bookingkontor.

- James fortalte, at han gik med en drøm om at lave et bluesorkester, og jeg ville gerne spille bass, griner Morten Bauner.

Til deres første øver spillede James Loveless selv guitar, men efter noget tid kom Uffe Steen med.

- Jeg havde altid gerne ville spille med James, men der var hele tiden kommet noget i vejen. Men efter et arrangement i Skanderborg, hvor vi faldt i snak, fik James øjnene op for, at jeg egentlig var bluesguitarist, for på det tidspunkt havde jeg en anden profil, siger han og griner.

I midten af 1990'erne kom Claus Daugaard med på trommer, og konstellationen blev, som vi kender den i dag.

Gruppen udgav albums i 1990 og 1992 og var ved at finde et stort og trofast publikum i Danmark og Norden. Men en hjertesygdom satte alle musikalske planer på standby.

James Loveless måtte på grund af en tredobbelt bypassoperation trække sig fra scenen. Han havde helt opgivet musikken, men blev efter seks års pause lokket til at synge igen og orkestret genopstod.

I 2007 udkom pladen "Feels Like The First Time", der signalerede, at Shades of Blue var tilbage.

- Shades har et unikt udtryk som band, derfor har det fortsat en berettigelse, mener Uffe Steen.

I 2012 udkom bandets fjerde album "Do Right By Me".

Musikken er det vigtigste

Men hvad er det for en lim, der gennem 30 år har fået bandet til at hænge sammen?

- De gode numre som James skriver. Jeg har stadig lyst til at spille dem, siger Uffe Steen og fortsætter:

- Musikken er det allervigtigste for os. Den ligger altid og ulmer, og der skal ikke meget til, før der er bål igen.

- Vi har alle en stor kærlighed til musikken og en enorm lyst til at spille sammen. Jeg føler, at jeg er havnet i et smørhul, når jeg sidder der i midten bag trommerne, siger Claus Daugaard.

Inspirationen til sangene henter James Loveless "from what ever happens", hvad end der nu sker. Det kan være livets mere seriøse sider, men også de humoristiske aspekter, fortæller bandets forsanger med drævende amerikansk accent.

- Det vigtigste er, at finde en melodi, der ikke er poppet, men som man kan synge, og som har nogle temaer, folk kan huske. Det kan være svært, forklarer James Loveless.

De fire medlemmer af Shades of Blue spiller alle i andre orkestre ved siden af, derfor er det et puslespil af kalendre, der skal passes sammen, når der skal lægges tourplan rundt i hele landet. Men optræde sammen, det vil de.

- Det kripler stadig for spille sammen - også her 30 år efter. Derfor vil vi gøre en større indsats for at komme ud at spille de kommende år. Det håber vi, at prisen kan være med til at bane vej for. Det er vores største ønske, at få mulighed for at spille mere live, siger Uffe Steen.

Til foråret kan Shades of Blue igen høres i Aarhus. Første koncertdato er 10. maj på Gyngen, men der kan sagtens nå at komme flere bookinger inden da, lyder det fra kvartetten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];