Annonce
Aarhus

Århusiansk borgerinitiativ trodser letbanen: Vi vil have fest og kage

Der var stor skuffelse, da den stort opsatte åbning af Aarhus Letbane blev aflyst. Arkivfoto

Der hører kaffe, kage og fest til en letbaneåbning. Derfor inviterer århusiansk initiativgruppe til åbningsfest for Aarhus Letbane.

Aarhus: Der var naturligvis dyb skuffelse hos ledelsen i Aarhus Letbane, da den planlagte åbning af Aarhus Letbane 23. september blev aflyst mindre end et døgn inden det stort opsatte arrangement, hvor der blandt andet var bagt op mod 5.000 kransekager hos byens bagermestre, skulle finde sted.

- Vi havde glædet os fuldstændig vanvittigt til at give den her gave til østjyderne og til hele Danmark. Det skulle være en kæmpe fest, så det er en kæmpe skuffelse, sagde Aarhus Letbanes direktør Claus Rehfeld Moshøj til Århus Stiftstidende, da det stor klart, at festen var aflyst.

Derfor var meldingen, da skuffelsen havde lagt sig en smule, at når banen engang åbnede, ville markeringen blive en hel del mere skrabet:

- Der bliver en eller anden form for markering. Men ikke en fest af samme omfang. Hvordan vi gør det, er vi ved at undersøge sammen med vores ejere, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, lød det fra Aarhus Letbanes pressechef Jens Velling efter den skuffende aflyste letbanefest 23. september.

Indvielsen af letbanen i Aarhus blev aflyst af Trafikstyrelsen. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Klag eller bag

Men en skrabet fest er ikke lige, hvad en århusiansk initiativgruppe synes er passende for åbningen af landets første letbane. Derfor besluttede facebookgruppen "Du kan klage eller bage - Folkets Letbaneåbning" i begyndelsen af november måned, at åbningen skal markeres med kage - masser af kage.

Det er endnu uvist, hvornår letbanen begynder at køre med passagerer. Alligevel har initiativtagerne nu meldt en dato ud.

Under titlen "Folkets Letbaneåbning - klag eller bag" inviterer initiativgruppen derfor til byens største sammenskudsgilde. Det foregår lørdag 16. december klokken 12 på Havnepladsen, hvor man fejrer, at Aarhus har fået en Letbane.

- Om den så "kører rigtigt" eller "som test", er vi ligeglade med. Vi fejrer og glæder os, som smilende og dejligt skøre århusianere kan og skal, hedder det i indbydelsen på Facebook.

Letbanen i Aarhus kører testkørsler det meste af dagen. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce

Kombiner fest med julegaveindkøb

Hvis bare alle tage lidt kage med, kan det ende som et kæmpe sammenskudsgilde og en folkefest:

- Vi vil bruge dette facebook-event til at prøve at koordinere kaffe, kage, borde, korsang, cykeloptog og alt det andet, som folk gerne vil stille op med. Lad forberedelserne begynde - inviter alle dine venner; de skal alligevel ud og købe julegaver den dag, skriver initiativgruppen, der består af Kim Bisgaard, Adrian Matthew Fey, Jacob Bartholin og Stefan M. Rasmussen, der ikke vil kendes for, hvordan Aarhus snubler, men hvordan vi rejser os.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce