Annonce
Aarhus

Århusiansk borgerinitiativ trodser letbanen: Vi vil have fest og kage

Der var stor skuffelse, da den stort opsatte åbning af Aarhus Letbane blev aflyst. Arkivfoto

Der hører kaffe, kage og fest til en letbaneåbning. Derfor inviterer århusiansk initiativgruppe til åbningsfest for Aarhus Letbane.

Aarhus: Der var naturligvis dyb skuffelse hos ledelsen i Aarhus Letbane, da den planlagte åbning af Aarhus Letbane 23. september blev aflyst mindre end et døgn inden det stort opsatte arrangement, hvor der blandt andet var bagt op mod 5.000 kransekager hos byens bagermestre, skulle finde sted.

- Vi havde glædet os fuldstændig vanvittigt til at give den her gave til østjyderne og til hele Danmark. Det skulle være en kæmpe fest, så det er en kæmpe skuffelse, sagde Aarhus Letbanes direktør Claus Rehfeld Moshøj til Århus Stiftstidende, da det stor klart, at festen var aflyst.

Derfor var meldingen, da skuffelsen havde lagt sig en smule, at når banen engang åbnede, ville markeringen blive en hel del mere skrabet:

- Der bliver en eller anden form for markering. Men ikke en fest af samme omfang. Hvordan vi gør det, er vi ved at undersøge sammen med vores ejere, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, lød det fra Aarhus Letbanes pressechef Jens Velling efter den skuffende aflyste letbanefest 23. september.

Annonce
Indvielsen af letbanen i Aarhus blev aflyst af Trafikstyrelsen. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Klag eller bag

Men en skrabet fest er ikke lige, hvad en århusiansk initiativgruppe synes er passende for åbningen af landets første letbane. Derfor besluttede facebookgruppen "Du kan klage eller bage - Folkets Letbaneåbning" i begyndelsen af november måned, at åbningen skal markeres med kage - masser af kage.

Det er endnu uvist, hvornår letbanen begynder at køre med passagerer. Alligevel har initiativtagerne nu meldt en dato ud.

Under titlen "Folkets Letbaneåbning - klag eller bag" inviterer initiativgruppen derfor til byens største sammenskudsgilde. Det foregår lørdag 16. december klokken 12 på Havnepladsen, hvor man fejrer, at Aarhus har fået en Letbane.

- Om den så "kører rigtigt" eller "som test", er vi ligeglade med. Vi fejrer og glæder os, som smilende og dejligt skøre århusianere kan og skal, hedder det i indbydelsen på Facebook.

Letbanen i Aarhus kører testkørsler det meste af dagen. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Kombiner fest med julegaveindkøb

Hvis bare alle tage lidt kage med, kan det ende som et kæmpe sammenskudsgilde og en folkefest:

- Vi vil bruge dette facebook-event til at prøve at koordinere kaffe, kage, borde, korsang, cykeloptog og alt det andet, som folk gerne vil stille op med. Lad forberedelserne begynde - inviter alle dine venner; de skal alligevel ud og købe julegaver den dag, skriver initiativgruppen, der består af Kim Bisgaard, Adrian Matthew Fey, Jacob Bartholin og Stefan M. Rasmussen, der ikke vil kendes for, hvordan Aarhus snubler, men hvordan vi rejser os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce