Annonce
Aarhus

Århusiansk burgerbar stinker: Lukket af kommunen

Lugtgener i lejligheden over burgerbaren Murphys Burger Joint på Nørregade er årsagen til, at den århusianske burgerbar må holde lukket på ubestemt tid.

Annonce

AARHUS: "Væsentlige lugt- og støjgener". Sådan beskriver Aarhus Kommune årsagen til, at burgerbaren Murphy's Burger Joints tvinges til at lukke.

Ved to besøg i lejligheden over burgerbaren på Nørregade 28 har kommunens udsendte konstateret så kraftige og generende lugt- og støjgener, at burgerbaren fredag blev påbudt at lukke øjeblikkeligt.

Det skriver kommunens Center for Miljø og Energi i et brev, som burgerbaren har lagt op på dens Facebook-side.

Annonce

En lang proces

Burgerbaren har ikke haft det let, siden den flyttede i nye lokaler på Nørregade. Der har også tidligere været lukket på grund af udfordringer med udsugningen, som har givet røg og lugtgener i restauranten. På Murphy's Burger Joints Facebook-side kunne man dog forud for åbningen i april læse, at det skulle være løst.

- Det har været en meget lang og svær start i de nye lokaler, siger ejeren af burgerbaren Omar Oskarsson og forklarer, at de har brugt det samme udstyr som i de gamle lokaler, men at det åbenbart ikke har været nok.

De har forsøgt en række løsninger, og venter i øjeblikket på leveringen af en ny emhætte, som forhåbentlig kan løse problemet.

Fredag kom brevet fra Aarhus Kommune dog, og det gik op for ejeren, at også overboerne er generet af røg og lugt.

I brevet fra Aarhus Kommune står der, at ventilationsanlægget skal standses og gennemgåes for at finde ud af, hvorfor lugtgenerne opstår:

"Hvis du/I ikke overholder dette påbud, vil kommunen uden yderligere varsel overgive sagen til politiet til strafferetlig behandling," står der. Det kan angiveligt føre til idømmelse af bødestraf.

Omar Oskarsson er meget ked af de gener, problemerne har givet for både overboer og kunder.

- Vi er frygtelig kede af det, siger han og forklarer, at det også påvirker dem at måtte holde lukket.

Forventningen er, at det vil vare ihvertfald to uger, før de igen får lov at åbne. Reparationerne skal være dokumenteret overfor Aarhus Kommune, før burgerbaren åbner igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce