Annonce
Aarhus

Århusiansk burgerbar stinker: Lukket af kommunen

Lugtgener i lejligheden over burgerbaren Murphys Burger Joint på Nørregade er årsagen til, at den århusianske burgerbar må holde lukket på ubestemt tid.

AARHUS: "Væsentlige lugt- og støjgener". Sådan beskriver Aarhus Kommune årsagen til, at burgerbaren Murphy's Burger Joints tvinges til at lukke.

Ved to besøg i lejligheden over burgerbaren på Nørregade 28 har kommunens udsendte konstateret så kraftige og generende lugt- og støjgener, at burgerbaren fredag blev påbudt at lukke øjeblikkeligt.

Det skriver kommunens Center for Miljø og Energi i et brev, som burgerbaren har lagt op på dens Facebook-side.

Annonce

En lang proces

Burgerbaren har ikke haft det let, siden den flyttede i nye lokaler på Nørregade. Der har også tidligere været lukket på grund af udfordringer med udsugningen, som har givet røg og lugtgener i restauranten. På Murphy's Burger Joints Facebook-side kunne man dog forud for åbningen i april læse, at det skulle være løst.

- Det har været en meget lang og svær start i de nye lokaler, siger ejeren af burgerbaren Omar Oskarsson og forklarer, at de har brugt det samme udstyr som i de gamle lokaler, men at det åbenbart ikke har været nok.

De har forsøgt en række løsninger, og venter i øjeblikket på leveringen af en ny emhætte, som forhåbentlig kan løse problemet.

Fredag kom brevet fra Aarhus Kommune dog, og det gik op for ejeren, at også overboerne er generet af røg og lugt.

I brevet fra Aarhus Kommune står der, at ventilationsanlægget skal standses og gennemgåes for at finde ud af, hvorfor lugtgenerne opstår:

"Hvis du/I ikke overholder dette påbud, vil kommunen uden yderligere varsel overgive sagen til politiet til strafferetlig behandling," står der. Det kan angiveligt føre til idømmelse af bødestraf.

Omar Oskarsson er meget ked af de gener, problemerne har givet for både overboer og kunder.

- Vi er frygtelig kede af det, siger han og forklarer, at det også påvirker dem at måtte holde lukket.

Forventningen er, at det vil vare ihvertfald to uger, før de igen får lov at åbne. Reparationerne skal være dokumenteret overfor Aarhus Kommune, før burgerbaren åbner igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce