Annonce
Aarhus

Århusiansk byggematador køber gammel postcentral: Boliger eller erhverv på vej

En øjebæ er lokalerne i Ankersgade blevet kaldt. Nu bliver den gamle postcentral omdannet til boliger eller erhverv. Foto: Axel Schütt

En stor ejendom på Ankersgade har fundet sin nye ejer.

AARHUS: PostNord meldte sidste år ud, at man ville sælge den gamle postcentral i Ankersgade for højeste bud på en digital auktion, og det viste sig at være en populær vare.

I alt kom der 11 bud på ejendommen, der blev opført i 1971. Vinderbuddet kom fra Ejendomsselskabet Olav de Linde, som dermed kan føje den 10.218 kvadratmeter store ejendom ved Ringgadebroen i Aarhus C til sin ejendomsportefølje.

Det tidligere distributionscenter ligger på en 5.382 kvadratmeter grund, og var en unik mulighed, som man ikke kunne sidde overhørig, lyder det fra køberen.

- Det er sjældent, at så stor en ejendom er til salg med en så central beliggenhed. Det var en unik mulighed for os, som vi udnyttede, siger Olav de Linde, der ikke vil ud med en endelig pris for handlen, der ifølge Estate Media ligger på den gode side af 75 millioner kroner.

- Bygningen passer godt til vores ånd, da det er en godt bygget industribygning med mange anvendelsesmuligheder og kvadratmeter - faktisk over 10.000, siger den århusianske byggematador, hvis ejendomsportefølje tæller over 500.000 kvadratmeter i Aarhus, Odense og København.

Annonce
Ankersgade 12 er en 10.200 kvadratmeter stor kombineret lager- og kontorejendom. Foto: True Market Value

Boliger eller erhverv

I salgsmaterialet, som blev sendt på gaden i oktober, lagde man op til, at der var mulighed for at omdanne den store grund til hotel, lejligheder eller erhverv.

Det er de sidste to muligheder, man kigger på i Ejendomsselskabet Olav de Linde.

- Enten laver vi boliger i hele ejendommen, ellers laver vi erhverv. Bygningen er anvendelige til mange ting og har en god underetage, så vi skal have undersøgt, hvordan markedet er for kunder til de forskellige ting, siger Olav de Linde til Århus Stiftstidende.

PostNord bliver i ejendommen frem til første kvartal 2020, hvorefter aktiviteterne flyttes til andre adresser i og omkring Aarhus. Senere vil planerne for bygningen blive præsenteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];