Annonce
Kultur

Århusiansk festival er Europas bedste: Northside vinder prestigefyldt international pris

Europas bedste mellemstore festival hedder Northside. Foto: Jesper Mardahl

Den århusianske festival kan nu kalde sig Europas bedste mellemstore festival.

AARHUS: Når Northside til sommer kan fejre 10 års jubilæum, kan festivalen samtidig kalde sig for Europas bedste.

Den århusianske festival løb nemlig med den fornemme titel i kategorien for mellemstore festivaler, da der onsdag aften blev afholdt European Festival Awards i den hollandske by Groningen. Her var koncertarrangørerne Down The Drain Group og deres festivaler Northside og Haven Festival nomineret i hele fire forskellige kategorier, hvor de var i skarp konkurrence med nogle af Europas største festivaler. Efter en spændende aften blev resultatet, at Northside nu kan kalde sig Europas bedste mellemstore festival.

Det skriver Northside Festivalen i en pressemeddelelse.

- Jeg fik et kæmpe chok, da der blev sagt "And the winner is... Northside" fra scenen. Jeg havde overhovedet ikke regnet med, at vi ville vinde, så jeg havde ikke forberedt en tale eller noget som helst. Der var 10 nominerede i vores kategori inklusive et par stykker, som jeg selv beundrer virkelig meget. Så det var virkelig stort at kunne gå på scenen og modtage prisen på vegne af mine kolleger i Down The Drain Group og alle andre, der har været med til at gøre Northside 2018 til den bedste udgave af festivalen nogensinde. Det betyder virkelig meget, at det arbejde vi har gjort for at give vores gæster i Ådalen en fantastisk oplevelse har skabt så mange ringe i vandet, at vi kunne gå fra European Festival Awards med en virkelig vigtig pris, skriver talsmand for Northside John Fogde i pressemeddelelsen.

Annonce
Liam Gallagher optrådte med en hejst langemand på Northside 2018. Foto: Axel Schütt

Første danske sejr

Det er første gang, at en dansk festival vinder i kategorien Best Medium-Sized Festival til European Festival Awards i de ti år, der er blevet delt priser ud i Groningen.

European Festival Awards afvikles hvert år i forbindelse med den populære branchefestival Eurosonic/Noorderslag, hvor tusindvis af repræsentanter fra den europæiske musikbranche mødes for at deltage i workshops, seminarer og se de bedste nye europæiske bands.

Northside har tidligere været nomineret i den prestigefyldte kategori Best Medium-Sized Festival, men i år er første gang, at prisen er gået til den århusianske festival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce