Annonce
Erhverv

Århusiansk firma deltager i 'Løvens Hule': - Det var en vild oplevelse at være med

For 13 år siden fik århusianeren Frank Bjergø idéen til Holdsport. En app som bruges af omkring 500.000 mennesker der er tilknyttet forskellige sportsklubber. Foto: Flemming Krogh

I aften kan du se hvordan det går, når århusianeren Frank Bjergø fra firmaet Holdsport skal forsvare sig foran rullende tv-kameraer og fem glubske dommere i DRs tv-program 'Løvens Hule'.

AARHUS: Der dufter af nykogte bønner og andre ingredienser i stueetagen hos firmaet Holdsport, der holder til i midtbyen. Og det er der en særlig grund til, da direktør Frank Bjergø og et par af hans ansatte er ved at tilberede en særlig gryderet. Cassoulet hedder retten som blandt andet består af hvidløgspølse, hakket svinekød og andelår.

Årsagen til, at retten skal tilberedes netop i dag er, at direktøren og hans 14 ansatte skal mødes til en festlig aften i firmaet. På en storskærm skal de sammen se tv-programmet Løvens Hule, som bliver vist på DR. Her stiller Frank Bjergø, som fik idéen til firmaet Holdsport, op sammen med en ansat og en investor bag firmaet.

- Det var en vild oplevelse at være med. At stå i projektørlyset foran rullende kameraer - imens man bliver krydsforhørt af de skarpe dommere. Men jeg synes det gik godt, og husker ikke, at jeg tabte tråden på noget tidspunkt, fortæller Frank Bjergø, som virker ganske upåvirket af, at skulle se hvordan han tager sig ud, når han toner frem foran tv-seerne i aften.

Annonce
En trio bestående af Jørgen Orehøj Erichsen, medejer (tv), Rasmus Dissing Pedersen (investor) og direktør Frank Bjergø. Foto: DR

På vej til udlandet

Holdsport er en udbredt app (forkortelse for en applikation, et program til en smartphone, som kan bruges til forskellige formål, red.) med efterhånden 500.000 brugere. App'en er især populær indenfor motionssport, hvor den nærmest er uundværlig for medlemmer og eventuelle forældre i landets sportsklubber, som kan holde øje med, hvornår den næste kamp bliver afviklet, melde sig til kampe og andre begivenheder og til kommunikation mellem trænere og spillere.

Frank Bjergø og folkene bag Holdsport valgte at deltage i programmet for at få nye input. Især til at udbrede Holdsport internationalt.

- Vi har allerede mange brugere af Holdsport i mange lande. Derfor har vi også ansatte fra Frankrig, Tyskland og England. Men vi mangler en, der har de rigtige forbindelser og kvowhow i at løfte en forretning fra at være en national succes til også at kunne begå sig internationalt, forklarer Frank Bjergø, som i sagens natur ikke vil afsløre hvordan dommerne tog imod tilbuddet om at være med i Holdsports fremtid.

- Det må man selv opleve på tv i aften, lyder det hemmelighedsfuldt fra direktøren, som ikke er højere på strå, end at han selv kan røre rundt i en stor suppegryde så retten er klar til hans medarbejdere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce