Annonce
Aarhus

Århusiansk firma sparer Tivoli for millioner

Lars Liebst, direktør for Tivoli, og Stig Lucas, direktør for e3light Professionals, har gennem halvandet år samarbejdet om at udvikle StarLED-pæren, så den lever op til de krav, Tivoli har til parkens belysning. Foto: Flemming Leitrop

Tivolis elregningen bliver betydelig mindre takket være et lille Lystrup-firma, der har udviklet en helt ny LED-pære til den gamle forlystelsespark.

Tivoli i København er eventyr, oplevelser og idyl. Folk fra hele verden flokkes dertil for at opleve den eventyrlige stemning, der bliver skabt gennem de tusindvis af små pærer, der året rundt lyser den gamle forlystelsespark op.

Annonce

Tivolis kendemærke koster hvert år parken flere millioner kroner, men nu er det lykkedes e3light Professional A/S i Lystrup at skabe en ny LED-pære, der skal erstatte 85.000 halogen- og glødepærer i Tivoli.

»Vi ville sætte overlæggeren højt, da vi besluttede os for at lave en ny LED-pære, så vi kontaktede Tivoli om et samarbejde,« siger Stig Lucas, der er direktør i e3lihgt Professional A/S.

»Det har været en tidsmæssig investering og en satsning på, at vi kunne leve op til Tivolis krav og målsætninger til en ny energibesparende pære. Det regnede vi med, vi kunne, og det lykkedes heldigvis,« siger han og fortæller, at samarbejdet nu har kastet en treårig kontrakt af sig,

Den nye LED-pære er udviklet i samarbejde med Tivoli, og den bruger kun 1,1 watt mod de nuværende pærers 15 watt - og den lyser med præcis det samme bløde lys, fortæller Stig Lucas.

Den nye opfindelse glæder Tivolis underdirektør, Mogens C. Ramsløv, og når udskiftningen af de 85.000 pærer er færdig vil det give en besparelse på op til 2,4 millioner kilowatt-timer.

»I mere end ti år har vi arbejdet med at finde løsninger på energiudfordringen - så vi kan nedbringe strømforbruget og bevare Tivolis belysning, som man kender den. Vi er kommet et godt stykke af vejen, men med de nye LED-pærer vil vi kunne reducere elforbruget betragteligt,« siger han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce