Annonce
Østjylland

Århusiansk fodboldformand: - Det ødelægger foreningslivet

Fodboldbanerne står under vand rundt omkring. Arkivfoto: Johan Gadegaard

I Aarhus har man også døjet med våde fodboldbaner hele sæsonen igennem, og det har gjort det svært at opretholde en forening, lyder det fra århusiansk fodboldformand. I Jylland har man samlet set måtte udsætte dobbelt så mange kampe som normalt, lyder det fra DBU Jylland.

AARHUS: Det er ikke kun i Favrskov, at idrætsanlæggene efterhånden nærmere henleder tankerne på en svømmehal end på en fodboldbane. I Aarhus Kommune har fodboldklubberne ligeledes kæmpet med regnvejret hele sensommeren og efteråret igennem.

- Det har været helt galimatias i år. Vi har næsten ikke kunnet opretholde en forening i den her sæson, for vi hverken kan spille kampe eller træne på vores plæner. Vi har en grusbane, som vi bruger til det, vi nu kan, men det ikke alle modstandere, der vil acceptere at spille på grus, så det er svært, lyder det fra formanden i Fuglebakken KFUM, Jesper Christensen.

Ifølge Jesper Christensen er der overhængende fare for, at også hans klub må aflyse nogle af sine kampe.

- Kampprogrammet er fuldstændigt mast sammen de sidste uger af turneringen med overhængende fare for, at nogle af kampene slet ikke kan afvikles. Det er jo sportsligt set enormt utilfredsstillende for alle involverede, især hvis ens klub nu for eksempel ligger til en oprykning i en serie fire eller fem, siger han.

Annonce

68 udsatte kampe i Jylland

Hos DBU Jylland genkender man billedet af, at den regnfulde sommer har skabt usædvanligt mange udfordringer for de jyske fodboldklubber.

- En del kommuner i hele Jylland har måttet lukke deres baner i år, fordi der simpelthen er så sumpet, at man er bange for, man ødelægger dem ved at spille på dem. Derfor har man fra flere kommuners side bedt om, at de får noget fred og ro, fortæller Ole Frandsen, som er leder ved DBU Jylland.

Ifølge Ole Frandsen har man samlet set været nødsaget til at udsætte 68 kampe indtil videre, og det er væsentligt flere, end man før har oplevet i landsdelen, fortæller han.

- I forhold til at der spilles 17.000 kampe på et halvt år, er det jo ikke meget, men når vi normalt har en 20-30 udsatte kampe på nuværende tidspunkt, er det jo en del højere end det plejer, siger han.

Mere kunstgræs, tak

I Fuglebakken KFUM håber formanden, at man ikke kommer til at oplever flere sæsoner som den, efteråret 2017 har budt på. Han erkender, at vejret er svært styre, og han appellerer derfor til, at man snarest muligt får flere kunstgræsbaner i kommunen.

- Der er simpelthen mangel på kunstgræsbaner i Aarhus. I en sæson, som den, vi har set i år, er der simpelthen ikke ordentligt mulighed for spille al den fodbold, vi gerne vil, og dermed for at værne om det foreningsliv og det fællesskab, en forening som vores bidrager til. Det er møgærgerligt, og vi er rigtig, rigtig trætte af det, siger formanden for Fuglebakken KFUM, Jesper Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce