Annonce
Østjylland

Århusiansk fodboldformand: - Det ødelægger foreningslivet

Fodboldbanerne står under vand rundt omkring. Arkivfoto: Johan Gadegaard

I Aarhus har man også døjet med våde fodboldbaner hele sæsonen igennem, og det har gjort det svært at opretholde en forening, lyder det fra århusiansk fodboldformand. I Jylland har man samlet set måtte udsætte dobbelt så mange kampe som normalt, lyder det fra DBU Jylland.

AARHUS: Det er ikke kun i Favrskov, at idrætsanlæggene efterhånden nærmere henleder tankerne på en svømmehal end på en fodboldbane. I Aarhus Kommune har fodboldklubberne ligeledes kæmpet med regnvejret hele sensommeren og efteråret igennem.

- Det har været helt galimatias i år. Vi har næsten ikke kunnet opretholde en forening i den her sæson, for vi hverken kan spille kampe eller træne på vores plæner. Vi har en grusbane, som vi bruger til det, vi nu kan, men det ikke alle modstandere, der vil acceptere at spille på grus, så det er svært, lyder det fra formanden i Fuglebakken KFUM, Jesper Christensen.

Ifølge Jesper Christensen er der overhængende fare for, at også hans klub må aflyse nogle af sine kampe.

- Kampprogrammet er fuldstændigt mast sammen de sidste uger af turneringen med overhængende fare for, at nogle af kampene slet ikke kan afvikles. Det er jo sportsligt set enormt utilfredsstillende for alle involverede, især hvis ens klub nu for eksempel ligger til en oprykning i en serie fire eller fem, siger han.

68 udsatte kampe i Jylland

Hos DBU Jylland genkender man billedet af, at den regnfulde sommer har skabt usædvanligt mange udfordringer for de jyske fodboldklubber.

- En del kommuner i hele Jylland har måttet lukke deres baner i år, fordi der simpelthen er så sumpet, at man er bange for, man ødelægger dem ved at spille på dem. Derfor har man fra flere kommuners side bedt om, at de får noget fred og ro, fortæller Ole Frandsen, som er leder ved DBU Jylland.

Ifølge Ole Frandsen har man samlet set været nødsaget til at udsætte 68 kampe indtil videre, og det er væsentligt flere, end man før har oplevet i landsdelen, fortæller han.

- I forhold til at der spilles 17.000 kampe på et halvt år, er det jo ikke meget, men når vi normalt har en 20-30 udsatte kampe på nuværende tidspunkt, er det jo en del højere end det plejer, siger han.

Annonce

Mere kunstgræs, tak

I Fuglebakken KFUM håber formanden, at man ikke kommer til at oplever flere sæsoner som den, efteråret 2017 har budt på. Han erkender, at vejret er svært styre, og han appellerer derfor til, at man snarest muligt får flere kunstgræsbaner i kommunen.

- Der er simpelthen mangel på kunstgræsbaner i Aarhus. I en sæson, som den, vi har set i år, er der simpelthen ikke ordentligt mulighed for spille al den fodbold, vi gerne vil, og dermed for at værne om det foreningsliv og det fællesskab, en forening som vores bidrager til. Det er møgærgerligt, og vi er rigtig, rigtig trætte af det, siger formanden for Fuglebakken KFUM, Jesper Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce