Annonce
Aarhus

Århusiansk forfatter: Et helt almindeligt liv findes ikke

Kim Karmark dykker ned i menneskers liv i sin nye roman. Foto: Michael Svenningsen
Kim Karmark vil ind bag facaden og afdække sorg, drifter, glæde, løgne og alt dét, der gør os til mennesker.
Annonce

AARHUS: Selv i de tilsyneladende mest almindelige liv findes der dramaer, tragedier, op- og nedture. Alle mennesker har en historie at fortælle, hvis bare man er opmærksom, mener den århusianske forfatter Kim Karmark, der er klar med ny roman.

- Findes der afgørende episoder i et liv? Uden tvivl. Men vi er sjældent herrer over, hvornår vi står i dem, eller hvordan vi ender med at reagere, siger den mangeårige reklamemand Kim Karmark i sin nye roman "En mand af få ord", der udkommer 30. maj.

Romanen dykker ned i fire afgørende episoder i en helt almindelig mands liv. Episoder, der på godt og ondt former hans skæbne. Vi oplever mandens glæder, sorger og frustrationer helt tæt på, og måske kan vi se lidt af os selv. Det håber Kim Karmark på.

- Måske genkender man sig selv helt konkret, for eksempel gennem et tab af et familiemedlem, utroskab eller sygdom. Men det kan også være, man får et nyt blik på sig selv gennem de samtaler, der gennem hele bogen foregår mellem hovedpersonen og hans kone, hans far, hans mormor og de andre personer, han møder undervejs – og gennem de refleksioner, der hele tiden følger hovedpersonen som et mentalt bagtæppe, siger forfatteren i en pressemeddelelse.

Der er ikke tale om et skønmaleri.

- Alle mennesker ønsker at fremstå i det bedste lys, og som forfatter synes jeg, det er min opgave at komme ind bag facaden og afdække sorgen, drifterne, glæden, løgnene og alt dét, der gør et menneske til et menneske, siger Kim Karmark.

Bogen, forfatteren og forlaget

  • Romanen "En mand af få ord". Kim Karmark. Udkommer 30. maj 2020 på Byens Forlag. 192 sider. 199 kr.
  • Kim Karmark bor i Højbjerg, er født i 1962 og har tidligere udgivet romanerne "Ud i det hvide", "Toyotanotaterne", "En af dagene" og "Ækvator". Han har arbejdet som tekstforfatter og kreativ direktør i reklamebranchen, mens han sideløbende har fungeret som rejseskribent for en række danske dagblade og magasiner.
  • Byens Forlag driver bogcaféer i København, Århus og Vejle som udadvendte kontorer. Levende bogformidling er et
    særkende for forlaget, der ønsker at integrere sig i bylivet og formidle litteraturen direkte til læserne. Forlaget udgiver 45-50 bøger om året.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stigning lægger pres på universitetshospitalet: Supersygehus inddrager sengepladser til corona-smittede

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce