Annonce
Aarhus

Århusiansk forskningsskib sejlede Kim Walls ligdele i land

På Aarhus Universitets hjemmeside beskriver de forskningsskibet Aurora som 'et topmoderne og multifunktionelt forskningsskib, som giver havforskningen på Aarhus Universitet og i Danmark helt nye muligheder'. Fredag kunne Aurora være en af brikkerne til, at ligdele af Kim Wall blev fundet. Foto: Axel Schütt

Det multifunktionelle forskningsskib fra Aarhus Universitet var fredag med til at finde ligdelene af journalisten Kim Wall. Skibets udstyr og besætning var med til at lede dykkerne på sporet.

Aarhus: Det er få dage siden, at Torben Vang, der er kaptajn på Aarhus Universitets topmoderne og multifunktionelle forskningsskib, Aurora, blev kontaktet af Københavns Politi for at deltage i efterforskningen af Kim Wall. Det oplyser Torben Vang selv lørdag middag.

- Vi blev for nylig kontaktet. Heldigvis fik vi skabt plads i skibets kalender til at kunne deltage, da det er en vigtig opgave, vi kunne deltage i, fortæller Torben Vang.

Som kaptajn på forskningsskibet kender han til de særlige opgaver og miljøet, og særligt viden inden for havet og havstrømme er Torben Vangs speciale.

Han forklarer, at de har kunnet hjælpe på to områder i forbindelse med sagen.

- Vi har kunnet bidrage med skibets udstyr i form af strømmålere, som blandt andet kan måle havstrømmen. Derudover har der været uddannede forskere ombord, som har haft baggrund inden for netop havstrøm, siger Torben Vang.

Og de faglige input er endt med at være et par prikker i et meget stort og kompliceret puslespil.

- Sådan en opgave som denne er rigtig kompliceret, og der er mange informationer, man skal sætte sammen. Vi er kommet med et par yderligere brikker til det store puslespil. Her må politiet afgøre vigtigheden og vurdere, hvorvidt det har været afgørende. Vores vurdering er, at de brikker, vi har bidraget med sammen med de andre aktører, har været med til at finde frem til ligdelene af Kim Wall, siger Torben Vang, kaptajn på Aurora.

Annonce

Vi var meget tæt på delene af Kim Wall. Vi lå på et tidspunkt 51 meter fra stedet for at kunne assistere dykkerne.

Torben Vang, kaptajn på forskningsskibet Aurora

51 meter fra ligdele

Fredag blev dykkerne assisteret af både svenske specialtrænede hunde, der kan spore menneskelig i vandet og derudover også forskningsskibet fra Aarhus Universitet.

- Vi var meget tæt på delene af Kim Wall. Vi lå på et tidspunkt 51 meter fra stedet for at kunne assistere dykkerne, refererer Torben Vang.

Herefter sejlede forskningsskibet Aurora i land med ligdelene.

- Ombord på skibet er vi stolte over at kunne bidrage til en så vigtig samfundsopgave, som vi har fået lov til at være en del af, siger Torben Vang, der udelukkende er gået ind til det med en faglig tilgang.

- Personligt er jeg gået ind i det med en meget daglig indgangsvinkel. Det vil sige, at jeg har forholdt mig til nogle fysiske parametre såsom strøm, vind, vandstand, som har været min indgangsvinkel. Jeg har ikke forholdt mig til det følelsesmæssige på nogen måde. For os er det en teknisk opgave ligesom så mange andre, fortæller Torben Vang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce