Annonce
Sport

Århusiansk guldvinder om OL-udsættelse: - Det er surrealistisk

Jonas Warrer (th) deltog ved de seneste olympiske lege i Rio de Janeiro. Siden har han fået nyt gast i Jakob Precht Jensen. Arkivfoto: Benoit Tessier/Ritzau Scanpix
Jonas Warrer er bekymret for hvordan hans og andre sportsudøveres økonomi skal hænge sammen efter at OL er udskudt på grund af coronapandemien.
Annonce

Sejlsport: For 12 år siden vandt Jonas Warrer en OL-guldmedalje på mirakuløs vis, da han sammen med Martin Kirketerp måtte låne en kroatisk båd for at gennemføre sidste afdeling i bådklassen 49er.

Deres sejr er en af de mest utrolige OL-historier i Danmark. Og nu er sejleren snart del af historieskrivning endnu engang.

Fordi for første gang nogensinde vil OL blive afholdt i et ulige år, når legene, der skulle være afviklet i Japans hovedstad Tokyo til sommer, er udskudt til 2021.

Det er udbredelsen af coronavirusset, som har lagt store dele af verden ned, der er skyld i udsættelsen.

- Dét, der sker i de her dage, er surrealistisk. Det er der jo ingen, der i sin vildeste fantasi kunne forestille sig. Og jeg synes faktisk, det er svært at forholde sig til det lige nu. Vi er vel alle i en form for granatchok hvor det hele først skal synke ind.

- Når vi sportsfolk møder op til OL er alt jo klar og ser godt ud. Så man skal nok ind i OL-maskineriet for at vide, hvor stort det er at rykke hele det event. Jeg tør slet ikke tænke på al den logistik og planlægning, der går forud for et OL, siger Jonas Warrer.

Han er sammen med sin nye gast Jakob Precht Jensen kvalificeret til at repræsentere Danmark ved OL i Tokyo.

Annonce

Økonomisk kaos

Sportsligt mener styrmanden faktisk, det kan være en fordel for de to, at legene er udskudt da de er et relativt nyt makkerpar med et par år på bagen.

Men til gengæld gruer han for udsættelsen på andre parametre.

- Jeg synes jo, det er sjovt at sejle. Det er dét, jeg brænder for. Så derfor gør det mig ikke så meget at vi skal vente et år med at komme til OL. Men min største bekymring lige nu er finansieringen. Fordi bliver vores sponsorer hængende efter denne krise, vi står midt i? De har jo helt sikkert gode grund til at lade være i forhold til det økonomiske kaos, verden lige nu er i.

- Vi er en lille sport og det er ikke nødvendigvis sponsorering af idrætsudøvere, der kommer i første række, når krisen kradser. For mig er sejlsport dét, jeg lever af, så det er ikke nok blot at få mine udgifter betalt. Jeg skal også sørge for en løn.

- Det bliver ikke nemt, men vi har et århusiansk firma, der har støttet os trofast ligesom vores klub, og jeg er sikker på, de bliver ved, hvis de har mulighed for det, siger Jonas Warrer, der desuden bliver støttet af Dansk Sejlunion og Team Danmark.

Han vil ikke udelukke, at de økonomiske bekymringer kan få konsekvenser for OL-deltagelsen i 2021.

- Indtil nu har jeg fået det til at løbe rundt ved at arbejde som træner for nogle indiske sejlere ved siden af støtten. Og man kan sige, at jo mindre støtte, jeg får i fremtiden, jo mere tid må jeg bruge på at skrabe løn sammen andre steder.

Det vides endnu ikke hvornår OL i 2021 helt præcist afholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

AGF

Jesper Juelsgård har ventet næsten ét år på en startplads: Får han endelig chancen igen mod OB søndag?

Annonce