Annonce
Sport

Århusiansk guldvinder om OL-udsættelse: - Det er surrealistisk

Jonas Warrer (th) deltog ved de seneste olympiske lege i Rio de Janeiro. Siden har han fået nyt gast i Jakob Precht Jensen. Arkivfoto: Benoit Tessier/Ritzau Scanpix
Jonas Warrer er bekymret for hvordan hans og andre sportsudøveres økonomi skal hænge sammen efter at OL er udskudt på grund af coronapandemien.

Sejlsport: For 12 år siden vandt Jonas Warrer en OL-guldmedalje på mirakuløs vis, da han sammen med Martin Kirketerp måtte låne en kroatisk båd for at gennemføre sidste afdeling i bådklassen 49er.

Deres sejr er en af de mest utrolige OL-historier i Danmark. Og nu er sejleren snart del af historieskrivning endnu engang.

Fordi for første gang nogensinde vil OL blive afholdt i et ulige år, når legene, der skulle være afviklet i Japans hovedstad Tokyo til sommer, er udskudt til 2021.

Det er udbredelsen af coronavirusset, som har lagt store dele af verden ned, der er skyld i udsættelsen.

- Dét, der sker i de her dage, er surrealistisk. Det er der jo ingen, der i sin vildeste fantasi kunne forestille sig. Og jeg synes faktisk, det er svært at forholde sig til det lige nu. Vi er vel alle i en form for granatchok hvor det hele først skal synke ind.

- Når vi sportsfolk møder op til OL er alt jo klar og ser godt ud. Så man skal nok ind i OL-maskineriet for at vide, hvor stort det er at rykke hele det event. Jeg tør slet ikke tænke på al den logistik og planlægning, der går forud for et OL, siger Jonas Warrer.

Han er sammen med sin nye gast Jakob Precht Jensen kvalificeret til at repræsentere Danmark ved OL i Tokyo.

Annonce

Økonomisk kaos

Sportsligt mener styrmanden faktisk, det kan være en fordel for de to, at legene er udskudt da de er et relativt nyt makkerpar med et par år på bagen.

Men til gengæld gruer han for udsættelsen på andre parametre.

- Jeg synes jo, det er sjovt at sejle. Det er dét, jeg brænder for. Så derfor gør det mig ikke så meget at vi skal vente et år med at komme til OL. Men min største bekymring lige nu er finansieringen. Fordi bliver vores sponsorer hængende efter denne krise, vi står midt i? De har jo helt sikkert gode grund til at lade være i forhold til det økonomiske kaos, verden lige nu er i.

- Vi er en lille sport og det er ikke nødvendigvis sponsorering af idrætsudøvere, der kommer i første række, når krisen kradser. For mig er sejlsport dét, jeg lever af, så det er ikke nok blot at få mine udgifter betalt. Jeg skal også sørge for en løn.

- Det bliver ikke nemt, men vi har et århusiansk firma, der har støttet os trofast ligesom vores klub, og jeg er sikker på, de bliver ved, hvis de har mulighed for det, siger Jonas Warrer, der desuden bliver støttet af Dansk Sejlunion og Team Danmark.

Han vil ikke udelukke, at de økonomiske bekymringer kan få konsekvenser for OL-deltagelsen i 2021.

- Indtil nu har jeg fået det til at løbe rundt ved at arbejde som træner for nogle indiske sejlere ved siden af støtten. Og man kan sige, at jo mindre støtte, jeg får i fremtiden, jo mere tid må jeg bruge på at skrabe løn sammen andre steder.

Det vides endnu ikke hvornår OL i 2021 helt præcist afholdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

AGF

AGF tilbyder trofaste fans penge tilbage

Østjylland

Østjyder valfarter til de smukke steder på Djursland - men de er gode til at holde afstand

Annonce