Annonce
Aarhus

Århusiansk gymnasiefirma springer ud som gazelle for tredje år i træk

<p>Anders Christensen og Safeticket flyttede fra midtbyen til Tranbjerg, fordi de mange trafikpropper generer virksomhedens kunder og ansatte, når de skal frem. Foto: Ole Christensen</p>

Aarhus-firmaet Safeticket A/S er kåret som gazellevirksomhed for tredje år i træk. Eventyret begyndte på Langkær Gymnasium for ejeren Anders Christensen.

Annonce
Århusianske Safeticket A/S henter sin tredje Gazelle i træk og skaber vækst og arbejdspladser.
Det er dagbladet Børsen, der står bag konkurrencen og stiller en stribe hårde vækstkriterier op blandt deltagerne.
»Vi er helt nede i ét-cifrede procentsatser af firmaer i Danmark der oplever dette. Vi er naturligvis utrolig stolte - men også ydmyge - over at blive kåret som gazellevirksomhed igen i år,« siger ejeren Anders Christensen, der fik idéen til sit firma, da han gik på Langkær Gymnasium i Tilst.
Safeticket er en billetplatform, der hvert år håndterer billetsalg for over 200 millioner kroner, primært inden for festivaler, koncerter, messer og events, sportsarrangementer, for eksempel håndboldkampe, basketballkampe, uddannelsesture, til teatre og personalefester samt aktionærmøder.
»Inden for IT-løsninger siger man, at hvis man udvikler et godt produkt, så kommer kunderne. Vi har bevist, at vi kan løfte stadig større og mere komplekse arrangementer - blandt andet med Classic Race i Aarhus med 40.000 gæster i 2016. I dag har vi en platform, der kan håndtere alt fra gymnasiefesten og virksomhedsarrangementet til sportskampen eller den store festival,« siger Anders Christensen.
Blandt kunderne er Aarhus Håndbold, Flying Superkids, Jysk-Fynske Medier, Sparekassen Kronjylland, Silkeborg Gymnasium, Klarlund, Verdensballetten og en masse koncertarrangører.
Annonce

Kamp om medarbejdere

Hos Safeticket har væksten i de seneste år udmøntet sig i, at der er skabt tre nye arbejdspladser i virksomheden alene i 2016, hvormed Safeticket er med til at understøtte den fortsatte vækst i Østjylland.
Safeticket flyttede i efteråret i nye og større lokaler på Sletvej i Tranbjerg for at have plads til at udvide med yderligere personale. Placeringen nær E45 og den kommende Letbane er en del af strategien for at kunne tiltrække medarbejdere fra et større opland.
»Vores største udfordring med at vokse hurtigere, er muligheden for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft her i Østjylland, alle de højteknologiske virksomheder i området kæmper om de samme, dygtige medarbejdere og udbudet af ledige stillinger er stort,« siger Anders Christensen.
Annonce

Væk fra midtbyen

»Vi har tidligere haft kontor i det centrale Aarhus, men grundet den øgede trafikmængde og det konstante vejarbejde overalt i midtbyen, valgte vi for snart tre år siden at flytte ud af midtbyen, hvilket sparede vores medarbejdere for både halve og hele timers ekstra transportid hver dag.«
Den tre-dobbelte gazellekåring er kulminationen på flere succesfulde år, hvor Safeticket har forøget sine markedsandele betragteligt. I modsætning til mange andre billetsystemer er man i Safeticket ikke bundet op på en billetportal, hvor mange forskellige arrangører bliver markedsført samme sted. I stedet kan systemet integreres fuldstændigt med arrangørens eget website. Og sådan vil markedet udvikle sig fremover, mener Anders Christensen.
»Vi oplever, at flere og flere arrangører trækker deres arrangementer væk fra billetportalerne, fordi de gerne vil have en tættere relation og være i direkte dialog med deres gæster. I dag kommer billetkøberne fra Facebook og andre sociale medier. Den tid hvor man gik på en billetportal for at finde inspiration til næste weekends arrangement er forbi. I dag er det dine venner, der inspirerer dig.«
Safetickets platform gør sig selvfølgelig på de store sociale medier som Facebook. Safeticket har også fra starten valgt at gå mod tendensen i markedet ved at sløjfe bindingsperioden.
»Bindingsperioder frarøver kundernes frihed og motiverer ikke leverandøren til at anstrenge sig. Vi vil hellere have, at kunderne bruger Safeticket, fordi de synes, vi leverer den bedste kvalitet, funktionalitet og service til den rigtige pris - og ikke fordi de har bundet sig til en årelang kontrakt,« siger Anders Christensen.
Ifølge Børsen modtager under 9 procent af Gazellevirksomhederne statuetten tre år i træk. Alligevel forventer Safeticket at modtage flere Gazeller i de kommende år.
»Vi vokser stadigvæk, og tallene for 2016 ser også pæne ud. Vi har planer om at fortsætte væksten og udvikle billetsystemet endnu mere, så det fortsat er med i front i forhold til kundernes behov. Ønskelisten over features er lang, og vores kunder er fulde af gode idéer,« siger Anders Christensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce