Annonce
Aarhus

Århusiansk gymnasium blev danske mestre i fodbold

Her er de nye, glade danske mestre fra Marselisborg Gymnasium, der onsdag vandt gymnasiernes skoleturnering. Privatfoto

AGFs superligahold kan hente talenter i sin baghave, efter Marselisborg Gymnasium sikrede sig DM-titlen i fodbold.

AARHUS: Der er håb forude for AGF. Superligaholdet behøver ikke ty til østeuropæere i millionklassen, hvis navn vi ikke kan udtale. Talenterne kan hentes på Marselisborg Gymnasium, der på Birketinget ligger i AGFs baghave tæt på Ceres Park.

Marselisborg Gymnasiums drengehold sikrede sig onsdag det danske mesterskab for STX-gymnasier. Turneringen arrangeres hvert år af Gymnasieskolernes Idrætslærerforening. Drengene fra Mars, som gymnasiet i daglig tale kaldes, sikrede sig også for to år siden DM-titlen med blandt andre den nuværende superligaspiller Jens Stage på holdet.

Efter fem forrygende kampe kunne Marselisborg kåres med titlen ved finalestævnet i Birkerød med en 1-0 sejr over det københavnske Ørestad Gymnasium. For to uger siden vandt Marselisborg den jyske kvalifikationsrunde, og på finaledagen blev blandt andre Brøndby Gymnasium besejret.

16 spillere og træneren og læreren Niels Erik Jensen hev DM-titlen hjem. Holdet er en blanding af 1., 2. og 3. g'ere og består af U17 og U19-spillere fra en stribe århusianske klubber som AGF, Testrup Mårslet og Lyseng. Oliver Marquart var også med til at blive dansk mester for to år siden, mens Peter Trenskow blev matchvinder mod Ørestad.

- Jeg kommer aldrig til at ramme bolden så godt igen, sagde Peter Trenskow om sin scoring.

Når gymnasierne næste år skal afgøre det danske mesterskab bliver finalestævnet spillet på ASAs baner på Frederiksbjerg tæt på Marselisborg Gymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce