Annonce
Erhverv

Århusiansk højdespringer: Firma laver overskud for 10. år i træk

Per Kirchner har kun oplevet vejen op for sin virksomhed Novicell, som har fanget tidsånden med blandt andet digital markedsføring. Novicell har til huse på Søren Nymarks Vej i Holme, hvor der tidligere blev rullet cigarer. Foto: Novicell

Novicell i Højbjerg er på 10 år gået fra 65 til 210 medarbejdere og præsenterer overskud for 10. år i træk.

AARHUS: Det ruller i Skandinavisk Tobakskompagnis tidligere lokaler i Holme. Cigarer er der lukket ned for. I stedet ruller det af sted for det digitale konsulenthus Novicell.

Virksomheden røg op på et overskud på 14,5 millioner kroner før skat i 2017 og serverer det tiende regnskab i træk med overskud.

Da Novicell købte sine lokaler i Skandinavisk Tobakskompagnis tidligere domicil tilbage i 2013 havde virksomheden 65 medarbejdere. I dag har Novicell 210 medarbejdere - med kontorer i Spanien, Storbritannien og Norge, og firmaet er et af landets største konsulenthuse inden for digital forretningsudvikling.

Det vil sige, at Novicell gør sig i E-handel, online markedsføring og andre digitale forretningsløsninger, hvilket er et marked, som spiller en stadigt større rolle, når danske virksomheder skal øge deres konkurrenceevne, og det har givet et godt marked for Aarhus-firmaet.

Den tidligere TDC-direktør Per Kirchner købte virksomheden i 2007, og siden har det ene overskud fulgt det næste. Således kommer Novicell ud af 2017 med et overskud før skat på 14,5 mio. kr. mod 12,7 mio. kr. året før. Det er en stigning på 14 procent.

- Digital transformation har stået højt på danske og europæiske virksomheders strategiske agenda de senere år, og nu ser vi for alvor, at der bliver sat handling bag ordene, siger Per Kirchner.

- Det hænger blandt andet sammen med, at konkurrencen på de digitale markeder er blevet skærpet. Det er ikke kun taxi- og hotelbranchen, der pludselig bliver udfordret fra helt nye aktører fra ind- og udland - det sker overalt. Virksomhederne er nødt til at forholde sig til den nye digitale virkelighed på forretningsstrategisk niveau, og det har skabt gunstige markedsbetingelser for os og gjort det muligt for os at rykke endnu tættere på beslutningstagerne, siger Novicell-direktøren.

Annonce

Udvidelse i udlandet

Mens mange virksomheder har mærket den stigende konkurrence på hjemmemarkederne som følge af den mere globale e-handel, har mange danske virksomheder også formået at åbne nye markeder op via de digitale muligheder, siger Per Kirchner.

- De ecommerceløsninger, som vi bygger i dag, er væsentligt mere komplekse end dem, som vi byggede for få år siden. Løsningerne er blevet mere forretningskritiske, og virksomhederne har fået et mere globalt fokus, når de lancerer nye e-handelløsninger og online markedsføringsstrategier, siger Per Kirchner.

Novicell gør sig også i udlandet. I 2017 har det digitale konsulenthus etableret en afdeling i den spanske hovedstad Madrid og kontor i Oslo, der åbnede i foråret.

- Vi har skabt en forretningsmetode, der er relativ simpel at kopiere og bringe ud på nye markeder. Efter åbninger af afdelinger i både Barcelona og London har vi set, at vores forretningsmodel også virker internationalt. Så når muligheden for at åbne på nye attraktive markeder opstår, så er vores betænkningstid ikke særlig stor, siger Per Kirchner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce