Annonce
Kultur

Århusiansk homo-hyldest går verden rundt

Morten Kærup Hjort (tv.) og Anders Rask udgør kernen i Kadie Elder, der er aktuelle med en ny EP. Pressefoto

Elektropop-bandet Kadie Elder har oplevet kæmpemæssig interesse for en særlig sang og musikvideo. Især brasilianske fans er vilde med danskernes hyldest til den fri kærlighed.

Det er en ret vild historie, hvis han selv skal sige det; sangeren og sangskriveren Anders Rask.
Annonce
I front for det århusianske elektro-popband Kadie Elder har han de seneste måneder oplevet en eksplosion af interesse for sangen »First Time He Kissed A Boy«.
Musikvideoen til sangen er i skrivende stund blevet set knap 1,4 million gange på video-sitet Youtube. Hvilket må siges at være nærmest utroligt for et upcoming navn som Kadie Elder, der EP-debuterede i 2013.
Til sammenligning har bands som Julias Moon og Scarlet Pleasure blot omkring halvt så mange views på deres store hits, henholdsvis »Lipstick Lies« og »Heat«.
I videoen til »First Time He Kissed A Boy« følger vi en ung fyr, der en sommerdag tavst iagttager en jævnaldrende kammerat, som spiller tennis med sine venner.
Efter kampen bliver fyren hånet og drillet af de andre. Han løber væk, sætter sig bag et skur og finder et lille foto frem af fyren fra tennisbanen.
Bedst som han har besluttet sig for at slå sin flamme ud af hovedet - ved at brænde billedet - dukker tennisfyren op og slår sig ned.
De ryger en forsonende cigaret og bygger langsomt op til det første kys.
Da læberne mødes, vil skæbnen, at de andre fra tennisbanen overrasker dem. Som svar på deres målløse miner, giver de to drenge sig til at kysse igen.

Inspiration fra familien

»Det er ikke en selvbiografisk historie,« fortæller Anders Rask.
»Men det er alligevel personligt i den forstand, at flere i min familie er homoseksuelle. De har selv haft tilsvarende oplevelser, hvor de har mødt manglende forståelse fra deres omgivelser«.
At musikvideoen udspiller sig i en sportslig kulisse hænger sammen med Anders Rasks egen baggrund som fodboldspiller.
»Dengang oplevede jeg også tit den manglende forståelse for homoseksualitet«, fortæller han.
»Men mest af alt fik jeg lyst til at skrive sangen på grund af oplevelserne, som for eksempel min svigerinde kunne fortælle«.

Hul igennem til Brasilien

»First Time He Kissed A Boy« udkom helt tilbage i september 2014.
Så hvad er forklaringen på, at sangen har rykket så voldsomt, som tilfældet er?
»Efter den udkom, fik den en del airplay på P3, hvilket selvfølgelig var fedt. Men så skete der heller ikke så meget mere«, mindes Anders Rask.
»For et års tid siden blev vi inviteret til at optræde ved Axgil Gay Galla i København (prisfest med fokus på LGBT-miljøet - lesbian, gay, bisexual, transgender,red.)«
»Et gay-community på Facebook delte vores musikvideo, og så gik det stærkt.«
»Pludselig begyndte brasilianske radiostationer at spille nummeret; derigennem blev vores navn spredt til hele landet. Også i Mexico og USA blev musikvideoen delt mange gange.«

»Vi er så meget andet«

»Lige nu er der dagligt 10-15.000 afspilninger af videoen«, fortsætter Anders Rask.
»Folk skriver direkte til os; vi får vel 20-25 beskeder om dagen med fortællinger om at springe ud; små, søde historier.«
»Vi er kommet langt omkring med vores musik. En ny publishing-aftale har for eksempel betydet, at vi bliver spillet i en masse afdelinger af tøjkæden H&M rundt omkring i Europa.«
Den overraskende succes betyder, at Kadie Elder lige nu er ved at undersøge mulighederne for at optræde i både Syd- og Nordamerika.
På spørgsmålet om, hvorvidt bandet kan være betænkelige ved kun at blive forbundet med deres hyldest til homo-miljøet, siger Anders Rask:
»Vi snakkede meget om det, da tingene begyndte at tage fart med sangen og musikvideoen. Men vores andre numre omhandler ikke homoseksualitet, så folk, der kender os bare lidt ved, at vi er så meget andet.«
Kadie Elder har netop udgivet en ny EP, hvor »First Time He Kissed A Boy« er inkluderet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bil brød i brand på tankstation

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Aarhus For abonnenter

Beredskab er aktiveret på hospital i Skejby: - Vi er parate til coronavirus

Annonce