Annonce
Aarhus

Århusiansk imperium udvider: Verdens største Søstrene Grene-butik åbner på Clemens Bro

Det er her - lige ved siden af Mackie's Pizza på Clemens Bro - at Søstrene Grene åbner butik i stedet for den sagnomspundne længere oppe ad Strøget. foto: Kasper Kudsk
Århusianske Søstrene Grene har i 47 år taget århusianerne og alle andre med storm med 240 butikker verden over. Nu åbner kæden verdens største Søstrene Grene-butik ved Clemens Bro midt i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Siden Søstrene Grene åbnede deres første butik i Aarhus i 1973, er kæden gået verden rundt. Nu får århusianerne glæde af verdens største Søstrene Grene-butik.

Søstrene Grene slår nemlig dørene op til deres største butik nogensinde ved Skt. Clemens Bro i Aarhus. Det sker i forbindelse med, at den eksisterende, historiske butik på Strøget lukker midlertidigt grundet renovering.

Butikken på Skt. Clemens Torv - lige ved siden af Mackie's Pizza bliver dog midlertidig. Butikken åbner efter planen om 14 dage - 18. januar. Der tages dog forbehold for eventuelle ændringer grundet corona-epidemien.

Den afløser butikken længere oppe ad Strøget i Søndergade 11, mens denne bygges om.

Butikken er på  645 kvadratmeter og vil være fyldt med søstrene Anna og Claras store udvalg af boliginteriør, små møbler, køkkentilbehør, hobbyartikler og meget andet. Et udvalg, der suppleres med nye varer hver eneste uge.

Det store butiksareal gør butikken til den største Søstrene Grene-butik nogensinde sammenlignet med koncernens mere end 240 andre butikker på 16 markeder på verdensplan.

Annonce

Afløser for den gode, gamle butik

- Hele historien om Søstrene Grene startede på Strøget i Aarhus tilbage i 1973, og derfor er det ganske særligt at kunne åbne den største butik nogensinde få 100 meter derfra den dag i dag., siger Mikkel Grene, administrerende direktør og medejer af Søstrene Grene.

- Selv om det er en midlertidig butik, har vi gjort meget ud af indretningen i den storslåede bygning. Det er vores mål, at kunderne skal have en hel særlig oplevelse, når de besøger butikken. Det skal være en oplevelse, hvor man får stimuleret alle sanser, når man bevæger sig gennem butikken. Vi glæder os derfor meget til at slå dørene op til den nye butik og byde vores kunder velkommen indenfor, siger Mikkel Grene.

Aarhus-kæde med 240 butikker i 16 lande

  • Søstrene Grene er en dansk detailkæde, der så dagens lys i Aarhus. Det er fortsat den århusianske Grene-familie, der står bag
  • Omdrejningspunktet for brandet er historien om de to karakterer Anna og Clara Grene; to ældre søstre der passioneret arbejder for at skabe små, vidunderlige lyspunkter i hverdagen
  • Inspirationen til søstrene er fundet i Grene-familien, der grundlagde Søstrene Grene i 1973, og som stadig ejer og driver virksomheden i dag. Søstrene Grene har mere end 240 butikker fordelt på 16 lande, og der åbner løbende nye
  • Grene ønsker at forskønne hverdagen med æstetiske designs, kreativitet, glæde og hygge. Søstrene Grene tilbyder et stort sortiment af produkter inden for kategorierne bolig og interiør, køkken, hobby og gør-det-selv, festartikler og gaveindpakning, skole og kontor, børn og leg samt sæson-produkter
  • Med et fornyende sortiment og skæve priser ønsker den familieejede virksomhed at skabe en vidunderlig verden, hvor gode fund kan gøres, og kreativiteten trives
Annonce

Et års åbning og renovering af ikonisk butik

Den nye butik ved Skt. Clemens Torv forventes at holde åbent cirka et år, mens Søstrene Grenes historiske butik i Søndergade på strøget i Aarhus holder lukket grundet renovering af bygningen.

- Butikken på Strøget er ikonisk, fordi det var den allerførste Søstrene Grene-butik, da den åbnede på første sal tilbage i 1973. Den flotte bygning fra 1896 blev sidst renoveret i 1999, og det er nu tid til at give bygningen nyt liv. Vi vil renovere butikken, så vi kan tilbyde vores kunder en endnu bedre og mere sanselig shoppingoplevelse, når de besøger Søstrene Grene i midten af Aarhus, hvor det hele startede, siger Mikkel Grene.

Butikken vil blive ombygget i ét plan, hvilket betyder, at der vil blive bygget en tilbygning ud til Ferdinand Salling Stræde på bagsiden af bygningen. Derudover vil der i bygningen blive renoveret og bygget rummelige lejligheder samt en tagterrasse med panoramaudsigt over Aarhus Bugt. Renoveringen af bygningen forventes at tage cirka et år.

Den nye butik ved Skt. Clemens Bro slår dørene op klokken 9.59 på åbningsdagen klar til at modtage alle nye kunder med sikker afstand og under de gældende covid-19-restriktioner.

Adressen er Sankt Clemens Torv 11 8000 Aarhus C.

Direktør Mikkel Grene kunne for nylig præsentere forhåbningerne om et regnskab, der viser overskud, og som ser ind i fremtien med nethandel, som for alvor er sat i søen hos Søstrene Grene. Lige nu står den på verdens største butik i Aarhus blandt 240 andre fordelt i 16 lande over hele verden. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce