Annonce
Erhverv

Århusiansk industrigigant lader hånt om corona: Runder to milliarder i overskud

Udsigten fra Schouw & Cos palæ på Filtenborgs Plads er ikke bare smuk ud over Aarhus Bugt. Den tegner også godt, når der bliver kigget i tallene. Arkivfoto: Scanpix
Schouw & Co, der har hovedsæde i Aarhus, fremviser flot resultat ud af en omsætning på 21 milliarder kroner.

AARHUS: Den århusianske industrikonglomerat, Schouw & Co, kalder 2020 for helt usædvanligt år i regnskabet, som blev lagt frem fredag morgen.

Schouw & Co, som har hovedsæde i det store, imponerende palæ på Chr. Filtenborgs Plads ved Tangkrogen, kan fremvise et meget fornemt 2020-regnskab.

Omsætningen steg med to procent til 21 milliarder kroner. Overskuddet af primær drift steg med 13 procent til 2,2 milliarder kroner.


I Schouw & Co. er det grundlæggende mantra "resultater skabes gennem mennesker"

Jens Bjerg Sørensen


Det betyder, at aktionærerne skal regne med et udbytte på 14 kroner per aktie.

Annonce

10.000 medarbejderes ve og vel

Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen lægger ikke skjul på, at 2020 var udfordrende på grund af corona, men han glæder sig over resultatet.

- I Schouw & Co. er det grundlæggende mantra "resultater skabes gennem mennesker". Da coronakrisen ramte os i begyndelsen af 2020, var der derfor ingen diskussion om, at det var de næsten 10.000 medarbejderes helbred og sundhed, der skulle have absolut højeste prioritet. Allerede i februar 2020 definerede vi fundamentet for vores coronastrategi som ’mennesker først, dernæst indtjening', siger Jens Bjerg Sørensen.

Jens Bjerg Sørensen, Direktør, Schouw & co. Arkivfoto: Kim Haugaard

Strategien og forretningsmodellen i Schouw & Co er uændret og meget klar, lyder det fra selskabet i en meddelelse:

- Vi udvikler og transformerer en diversificeret portefølje af førende B2B-virksomheder gennem et langsigtet, udviklende og ansvarligt ejerskab. Det langsigtede fokus er altid hjørnestenen, men vi glemmer ikke, at solid daglig drift skaber lønsomhed.

Her er Schouws aktiviteter

  • BioMar fik et godt år med fremgang i omsætning. Trods de usædvanlige forhold som følge af coronapandemien lykkedes det i al væsentlighed at opretholde normal drift gennem hele året. Der blev etableret ny produktionskapacitet i Australien, Kina og Ecuador.
  • Fibertex Personal Care Fibertex har realiseret et godt resultat, og har fastholdt et stort positivt cash flow fra drift.
  • Fibertex Nonwovens har realiseret markant fremgang i omsætning og resultat. Hurtig tilpasning til den ændrede markedssituation som følge af coronapandemien har givet væsentligt øget afsætning af materialer til sundhedsrelaterede formål.
  • GPV har realiseret stor resultatfremgang i et ellers udfordrende år. Væsentligt øget afsætning til udvalgte segmenter, først og fremmest inden for MedTech-segmentet, modvirkede afmatning i andre segmenter.
  • HydraSpecma afsluttede et udfordrende år med et stærkt 4. kvartal, hvor afsætning af produkter til kørende materiel blev øget, og hvor den gode afsætning af løsninger til vindmøller og andet stationært materiel blev fastholdt.
  • Borg Automotive har tydeligt mærket negativ effekt af coronapandemien, specielt i april og maj, hvor trafikintensiteten på en række vigtige markeder i Europa faldt betydeligt. Virksomheden fik dog en god afslutning på året med øget efterspørgsel.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Annonce