Annonce
Erhverv

Århusiansk kaffe-gigant brygger videre: Køber københavnsk konkurrent

Direktør Poul Zacho, BKI Kaffe, vil fastholde det århusianske kaffeimperiums rolle som en af de største leverandører til det kaffeelskende danske folk med oblandt andet opkøb. Foto: Axel Schütt/Scanpix
Kaffeleverandøren BKI i Holme ekspanderer yderligere med opkøbet af et københavnsk selskab.
Annonce

AARHUS: Ingen er i tvivl om, at en af Danmarks største kaffeleverandører ligger i Højbjerg, når de runder det duftende industrikvarter i Højbjerg. Nu bliver kaffe-virksomheden BKI endnu større.

Det århusianske selskab har opkøbt det københavnske Kontra Coffee. Det skriver Fødevarewatch. Det familieejede BKI havde i forvejen 49 procent af aktierne i Kontra Coffee men sidder nu på hele forretningen med sit gammelkendte slogan:

BKI - Kaffen alle ka’ li´.

Mens Kontra Coffee omsætter for omkring 50 millioner kroner om året, er BKI en stor spiller på kaffemarkedet, hvor det sidste år omsatte for 576 millioner kroner. Omsætningen hos BKI er dog faldet i kraft med den stigende konkurrence på markedet. Det er en af forklaringerne på opkøbet lige som BKI oprustede med en stribe nyansættelser tidligere i år for netop at kunne gøre sig i det krævende marked.

For få år siden byggede BKI endnu en fabriksfløj til sin fabrik i Holme, hvilket også skete for at styrke virksomhedens stilling.

- Kravene til at drive virksomhed indenfor fødevarebranchen eskalerer med en hast, der er hidtil uset. Du har myndigheder, kunder, forbrugere og interesseorganisationer, der stiller krav. Det er krævende markedsforhold, siger direktør i BKI, Poul Zacho til Fødevarewatch.

Kontra Coffee leverer kaffe specielt til København og Nordsjælland. De er også kendt for at være gourmetristeri.

BKI

  • BKI Kaffe A/S har siden 1960 leveret kaffe til de danske forbrugere. Stifteren af BKI Kaffe, Svend Mathiesen, blev under sit lange ophold i Brasilien, inspireret til at starte virksomheden Brasil Kaffe Import. Virksomheden er i dag blandt de største kaffeleverandør til de danske forbrugere
  • BKI rister og pakker kaffer fra hele verden på den højteknologiske kaffefabrik i Højbjerg ved Aarhus. BKI er et 100 procent danskejet kaffefirma, med salg til detail- og foodservicesektoren og produktion i Danmark.
  • BKI forhandler også Lindt chokolade, De Cecco pasta og olivenolier samt mange andre specialiteter til specialhandlen. I 2008 ændrede virksomheden navn til BKI foods

Kilde: BKI

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Mand fængslet for drab på rapper ved travbanen

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Annonce