Annonce
Erhverv

Århusiansk kaffe-succes med vokseværk: Kaffebar åbner i Dubai

Espen Piper, manden bag La Cabra, ekspanderer i den grad med sine kaffebarer og -risteri ud i den store verden. Foto: Jens Thaysen

Det århusianske kafferisteri La Cabra har siden 2012 budt århusianerne på en god oplevelse med de sorte bønner. La Cabra leverer kaffe til 40 lande - nu også Forenede Arabiske Emirater.

Annonce

AARHUS: Den århusianske kaffekæde La Cabra er klar til at indtage Dubai med sine ristede bønner. Kafferisteriet er nu at finde i ikke færre end 40 lande.

- De interesserer sig ikke for alkohol. Men kaffe er lige så kompleks en råvare som vin, og det er virkelig spændende at se deres respekt for faget, siger Esben Piper, indehaver af La Cabra, om det nye eventyr for La Cabra, der siden 2012 har solgt sin kaffe til århusianerne.

Specialkaffe er La Cabra kafferisteris store passion, som blev kendt fra sin første adresse i Graven i Aarhus' Latinerkvarteret. Siden har La Cabra åbnet flere steder i byen - blandt på Banegårdspladsen. Nu er turen kommet til Mellemøsten - nærmere betegnet verdens næststørste shoppingcenter, Dubai Mall.

- Vi er interesseret i at skabe et spændende, globalt kaffenavn og har haft et internationalt udsyn de sidste tre år, men det er nyt for os med interesse fra Mellemøsten, siger Esben Piper.

- Det er spændende at finde dygtige mennesker rundt i verden og lære nye kulturer at kende, men vi samarbejder ikke med hvem som helst, for de skal have samme kvalitet, som vi har. Vi har nu fået en partner i Dubai, og de er allerede blevet vores største kunde. Det er dem, vi eksporterer mest til. Nu skal vi i fællesskab åbne en kaffebar og er inde over alt fra arkitektur til koncept.

Annonce

Kaffe er som spaghetti og kødsovs

I Mellemøsten har kaffekendskabet og -forbruget primært været begrænset til den lille kop med arabisk kaffe. Århusianeren vil udbrede kendskabet og åbne for smagsoplevelsen.

- Det er en anderledes kaffekultur, men stadig med udgangspunkt i oplevelsen - og ikke bare at vågne. De har en stor interesse for kvalitet og historie, men en helt anderledes tilgang til risteri. Det er en spændende mulighed for os. Vi rister fint, så det bliver så delikat som muligt, og så hele arbejdet forud for at det bliver til kaffe, viser sig i koppen - fra den karakteristiske smag i kaffebærret på træet til jorden, det kommer af. Ligesom med vin. Vi arbejder tæt sammen med kaffefarmen, og det afspejler sig i kvaliteten, siger Esben Piper.

- Det er ligesom spaghetti med kødsovs. Det kan være en helt almindelig hverdagsret, men det kan også være virkelig godt. Man kan smage det, når man bruger gode tomater og har respekt for pastaen. Selv om kaffen skal være af høj kvalitet, betyder det ikke, at det skal koste en formue at brygge.

Esben Piper drømmer om at åbne flere kaffebarer og udbrede kaffeoplevelsen både herhjemme og i udlandet. Han ønsker, at andre oplever kaffen, som han selv gør.

- Jeg er forelsket i håndværket og grundigheden, det er helt rituelt for mig. Jeg er sulten efter store smagsoplevelser, og så er jeg nysgerrig på nye oplevelser, hvor man dykker ned, kradser i overfladen og finder noget interessant. Det er en oplevelse at gå på opdagelse hos nogen, som gør det anderledes. Derfor glæder jeg mig også til at se deres tilgang og omhyggelighed omkring kaffeprocessen i Dubai.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Alarm 112

Mand sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste: DSB-medarbejder overfaldet, da han bad mand tage mundbind på

Annonce