Annonce
Debat

Århusiansk klimapolitik er symbolpolitik: Vi giver byens rigeste gratis parkering

"Man kan da også undre sig over, at Socialdemokratiet og de andre røde partier vil give gratis parkering til de rigeste borgere i byen. Fakta er nemlig, at over halvdelen af de familier, der har elbil, tjener over en million kroner om året. 73 procent af elbilsfamilierne tjener over 700.000 kroner om året", skriver Henrik Arens. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Miljø- og klimapolitikken er et af de politikområder, borgerne prioriterer højt. Og dette ses tydeligt i den politiske debat.

Flere og flere partier slås om at være det grønneste parti. Alt tæller i kampen om den grønne førertrøje. Alt fra politiske forslag, nogle mindre seriøse end andre, til nye grønne logoer. Det er blevet et politisk område, hvor det gælder om at byde højest.

Senest har byrådet i Aarhus vedtaget at bruge ni millioner kroner på gratis parkering til elbiler. Det på trods af, at der mangler parkeringspladser med ladestandere. Så der er allerede kamp om de pladser, der er. Der er INTET belæg for, at der skulle være nogen, der køber en elbil på grund af gratis parkering i nogle timer. Det er jo lige meget, at det er gratis, hvis der ingen ledige pladser er. Hvis man ikke kan lade sin elbil op, er den jo ubrugelig.

Annonce

Måske de ni millioner kroner havde gjort mere gavn for miljøet, borgerne OG økonomien, hvis man havde brugt dem på at energirenovere en skole.

Men hvorfor så bruge ni millioner kroner på det? Ja, fordi det lyder, som om man er grøn, og man gør noget godt for klimaet. Fakta er bare, at det er ren symbolpolitik.

Man kan da også undre sig over, at Socialdemokratiet og de andre røde partier vil give gratis parkering til de rigeste borgere i byen. Fakta er nemlig, at over halvdelen af de familier, der har elbil, tjener over en million kroner om året. 73 procent af elbilsfamilierne tjener over 700.000 kroner om året.

Måske de ni millioner kroner havde gjort mere gavn for miljøet, borgerne OG økonomien, hvis man havde brugt dem på at energirenovere en skole. Det ville give arbejde til håndværkere, give bedre indeklima til lærere og elever og ikke mindst spare kommunen for en masse udgifter til el og varme. Det er godt for miljøet, og de sparede penge kunne bruges til at energirenovere endnu mere.

Jeg er med på, at ni millioner kroner ikke er nok til at energirenovere en hel skole. Men det er en start ud fra kun ét enkelt eksempel på symbolpolitik.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce