Annonce
Kultur

Århusiansk kor repræsenterer Danmark i international konkurrence

Det århusianske kor Vocal Line med korleder Jens Johansen i spidsen, skal repræsentere Danmark, når der 3. august er Eurovision Kor Grand Prix i Göteborg. Konkurrencen sendes på DR. Foto: Morten Rygaard
Aarhus-koret Vocal Line er med, når Eurovision Kor Grand Prix løber af stablen i Göteborg 3. august.

AARHUS: Det er anden gang, Eurovision Kor Grand Prix afholdes, og igen i år er der et århusiansk kor repræsenteret.

De lokale vokal-ekvilibrister, Vocal Line, repræsenterer Danmark ved korkonkurrencen, der i år holdes i Göteborg i Sverige.

- Vi er stolte over at være udpeget. Det er en stor ære at få lov til at repræsentere Danmark, men også skræmmende. Vi vil gøre det godt som overhovedet muligt, siger korleder Jens Uhre Johansen til DR.

Eurovision Kor Grand Prix minder på mange måder om det traditionelle Eurovision. Her er solisterne og grupperne dog byttet ud med kor, og så er det en jury, der finder aftenens vinder.

Deltagerne i årets konkurrence er alle amatørkor og kommer fra henholdsvis Belgien, Danmark, Tyskland, Letland, Norge, Skotland, Slovenien, Sverige, Schweiz og Wales.

De 10 kor får fire minutter hver til at optræde, hvorefter juryen udpeger tre, som går videre til finalerunden. Her får de hver tre minutter, inden vinderen kåres.

Annonce

DR sender live

Juryen består af den svenske Katarina Henryson, som var med til at starte a capella-gruppen The Real Group, som gæstede Aarhus under Aarhus Vocal Festival i begyndelsen af juni, den britiske komponist, dirigent og producer John Rutter og den amerikanske producer Deke Sharon.

Eurovision Kor Grand Prix bliver sendt lørdag 3. august klokken 20.30 på DR1 og DRTV.

- Interessen for fællessang og herunder korsang er heldigvis stigende i Danmark. Med Europæisk Kor Grand Prix og det konkurrenceelement, som showet indeholder, håber vi, at det kan samle danskerne om at heppe på Vocal Line, siger producent i DR, Søren Therkelsen i en pressemeddelelse.

Det er anden gang Kor Grand Prix finder sted. Første gang var i 2017 i Riga, hvor Danmark var repræsenteret af Akademisk Kor Århus i sangkonkurrencen, der finder sted hvert andet år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce