x
Annonce
Aarhus

Århusiansk oplevelsesvirksomhed har fordoblet omsætningen og vil nu til udlandet

Det er populært at købe oplevelsesgaver. Screendump fra DuGlemmerDetAldrig.dk

DuGlemmerDetAldrig har gjort det til en rigtig god forretning at sælge oplevelser. Nu vil de udvide konceptet til resten af Norden.

Det går ikke bare godt, det går rigtig godt for den mindre århusianske virksomhed DuGlemmerDetAldrig, der sælger oplevelser til alt fra vinsmagning til besøg med overnatning i Horsens Statsfængsel.

Annonce

I regnskabet for 2015 har virksomheden fordoblet omsætningen, og ledelsen kalkulerer med at skulle fordoble omsætningen igen i 2016.

»Vi har meget store ambitioner med virksomheden. Vi har skabt en forretningsmodel, der er levedygtig, og hvor vi med et skalerbart og fokuseret setup kan håndtere salg og bookinger af titusindvis af oplevelser om året,« siger Lasse Kjær, der er stifter af DuGlemmerDetAldrig.

Nu er han og de 12 medarbejdere klar til at erobre det nordiske marked - først for står Norge.

»Norge gemmer på utrolig mange uforglemmelige oplevelser. Vi går målrettet efter at bygge det op i Norge, som vi har bygget op i Danmark,« siger Lasse Kjær.

Da Lasse Kjær startede virksomheden i 2013 var fokus kun på oplevelsesgaver. Men siden har det ændret sig, så selve bookingdelen også er en essentiel del af virksomheden, der startede i et lille kælderlokale hos det digitale konsulenthus Novicel.

»Mange af de virksomheder, som vi samarbejder med, er små virksomheder, der mange gange blot udbyder en enkelt oplevelse - eksempelvis en ballonflyvning eller en vinsmagning. Små virksomheder, der helst ikke vil bruge for meget af deres tid på markedsføring, kundeservice og booking-administration, og derfor er vi med tiden også blevet stedet, hvor kunderne booker oplevelserne til sig selv. Det var ikke marked, som vi ikke lige havde set for tre år siden, men som nu er blevet en essentiel del af vores forretning,« fortæller Lasse Kjær, der har fået flere kolleger eftersom forretningen er vokset.

I 2013 var der fire medarbejdere, i dag er der 12 - med en gennemsnitsalder på under 25 år.

I det seneste regnskab er omsætningen øget fra 3,2 millioner i 2014 kroner til 7,2 millioner kroner i 2015. Og der er også kommet sorte tal på bundlinjen - 28.923, hvilket Lasse Kjær anser for tilfredsstillende, siden det meste går til at geninvestere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce