Annonce
Aarhus

Århusiansk psykolog frataget autorisation: Sigtet for at have sex med klient

En psykolog fra Risskov er sigtet for at have udnyttet sin position til at få sex med en klient. Modelfoto: Scanpix/Iris

En mandlig psykolog fra Risskov ved Aarhus har mistet sin autorisation i seks måneder, da politiet har sigtet ham for at udnytte en klient.

Annonce

AARHUS: - Du er ikke andet end en husslave.

Sådan skrev en mandlig psykolog angiveligt til sin kvindelige selvmordstruede klient, som han ifølge Psykolognævnet også lånte sit sommerhus ud til og havde et seksuelt forhold til. Manden har derfor fået frataget sin autorisation i seks måneder, og er af Østjyllands Politi sigtet for at have udnyttet sin position til at få sex med klienten. Det bekræfter politiet over for TV2 Østjylland.

Psykologen har skrevet bøger om mindfulness, han får ros for sine arbejdsmetoder og har undervist andre psykologer.

- Manden er sigtet for at have misbrugt sin stilling til at få samleje og anden kønslig omgang end sex med en klient. Vi sigter ham på baggrund af afhøringer af den forurettede og sms-korrespondance mellem dem, siger anklager hos politiet, Jhin Lee, til TV2 Østjylland.

Helt præcist er manden sigtet for at have overtrådt paragraf 220 og til dels 225 i straffeloven, der omhandler at udnytte sin position eller stilling til at gennemtvinge sig sex og anden kønslig omgang end sex med en person. Som følge af sigtelserne mod manden har den offentlige myndighed, som afgør klager over autoriserede psykologer, Psykolognævnet, frataget ham autorisationen midlertidigt i seks måneder, og han kan altså ikke i den periode virke som autoriseret psykolog. Det fremgår af en afgørelse på nævnets hjemmeside.

- Vi overvejer også at nedlægge påstand i retten om, at han ikke må virke som psykolog længere, siger Jhin Lee og fortsætter:

- Det her er en meget usædvanlig sag. Paragrafferne bruges ikke særlig tit, og når de gør, er det heldigvis sjældent, at det er en læge eller en psykolog, der er sigtet.

Det seksuelle forhold skulle, ifølge sigtelserne, have fundet sted i perioden fra 6. december 2016 til den 6. marts 2017. I november blev kvinden vurderet til at være selvmordstruet, og hun havde forsøgt at tage sit eget liv. Omkring denne periode gennemgik hun et forløb hos psykologen, og hans arbejdsmetoder i den forbindelse kritiseres af Psykolognævnet. Disse er således sammen med sigtelserne mod manden årsagen til, at han nu ikke længere kan kalde sig autoriseret psykolog.

- Du er ikke andet end en husslave, skrev manden nemlig blandt andet til klienten.

Psykologen forklarer sms'erne med, at de var del af en behandling, hvor han efter aftale med klienten skulle sende grænseoverskridende og ydmygende beskeder, for at hun kunne lære at sige fra. Den fremgangsmåde tager Psykolognævnet afstand fra i sin afgørelse.

- Vi vurderer, at det er udtryk for grov tilsidesættelse af dine forpligtelser som psykolog, at du ikke har bevaret en professionel distance til din klient, står der på nævnets hjemmeside.

Derudover lægger Psykolognævnet også vægt på, at den pågældende psykolog rent faktisk selv var i ambulant behandling og havde psykiske problemer på tidspunktet for de påståede sigtelser.

- Da vi vurderer, at der er risiko for, at andre klienter kan blive udnyttet, er det vores opfattelse, at der er tale om påtrængende tilfælde, hvor dit fortsatte virke som autoriseret psykolog frembyder overhængende fare, lyder det derfor i afgørelsen. Indtil videre har psykologen fået taget sin autorisation i et halvt år, og inden for den nærmeste fremtid skal en retssag afgøre, om han er skyldig i sigtelserne. Herefter vil Psykolognævnet formentlig tage stilling til, om han kan få autorisationen tilbage.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce