Annonce
Norddjurs

Århusiansk stjernekok overtager restaurant på Det Grønne Museum

Anne Bjerrekær, direktør på Det Grønne Museum, glæder sig til samarbejdet med den nye forpagter på Det Grønne Museum, Kim Thygesen. Foto: Det Grønne Museum.
Den ny forpagter på restaurant Den Gamle Stald på Gl. Estrup har en baggrund i nogle af Aarhus' bedste restauranter.
Annonce

SYDDJURS: Det Grønne Museum på Gl. Estrup har fundet en lokal forankring i den nye forpagter for museets restaurant. Det er Kim Thygesen, der kommer med masser af erfaring fra en stribe kendte restauranter i blandt andet Aarhus.

Den tidligere forpagter i de gamle avlsbygninger på Gl. Estrups restaurant fik hele 12 år i stillingen. Nu er valget faldet på auningboer Kim Thygesen, 38 år. Han har været kokkeelev på Auning Kro og har i mange år drevet restauranter i Aarhus, hvor han blandt andet har været restaurantchef på Mefisto og medejer af MellemRum, Komfur og RarBar. Og så har han netop for sjette gang opnået en finaleplads til DM for tjenere, ligesom han er på holdkortet på Tjenerlandsholdet.

Alt sammen noget, der gør, at der i dag er en glad direktør på Det Grønne Museum.

- Det er et utroligt CV og nogle meget spændende tanker, Kim Thygesen kommer med i sin ansøgning. Men vi har også været meget glade for samarbejdet med de nuværende forpagtere, så derfor har det punkt også været højt på vores ønskeliste til den nye forpagter. Der har Kim også fantastiske referencer, så jeg er meget stolt over, at vi kan tiltrække en så dygtig mand som ham. Jeg glæder mig til at byde Kim velkommen på museet, samtidigt med at jeg vil takke de afgående forpagtere for et godt samarbejde, siger Anne Bjerrekær i en pressemeddelelse.

Fakta

Det Grønne Museum er det nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. Museet er et statsmuseum under Kulturministeriet
Det gennemsnitlige besøgstal er knap 100.000 gæster om året – cirka 5.000 er fra udlandet
Det Grønne Museum er resultatet af fusionen mellem det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum (Hørsholm) og det tidligere Dansk Landbrugsmuseum (Auning). Museet er beliggende ved Auning på Djursland
Museets samling rummer mere end 70.000 genstande inden for vores fire emneområder
Der er en indendørs udstilling på ca. 5500 kvm, og rundt om museet har vi 75 hektar med bl.a. vores historiske køkkenhave, økologiske landbrug og husdyr af gamle danske racer
Det Grønne Museums undervisningsafdeling har hvert år over 85 skoleklasser igennem et undervisningsforløb på museet
Annonce

'Føler at jeg kommer hjem'

Kim Thygesen overtager restauranten 1. januar 2020, når han står klar til at byde nye og gamle gæster og selskaber velkommen i Den Gamle Stald. De gamle gæster vil både kunne kende stedets ånd og opleveve nyt.

- Jeg føler, at jeg med forpagtningen af Den Gamle Stald endelig kommer hjem. Jeg glæder mig rigtig meget til at byde velkommen til nye gæster udenbys fra og vise dem alt det fantastiske, vi kan med gastronomien og de lokale råvarer her på Djursland. Men jeg glæder mig også til at tage i mod alle de lokale auningboere, der kommer forbi på søndagsgåturen. De vil kunne genkende stedets ånd, men også opleve, at jeg kommer med nye idéer og inspiration, siger Kim Thygesen.

Han bor til daglig i Auning med sine to børn og sin hund og ser frem til at kunne tage cyklen på arbejde ad en rute, han kender særdeles godt. Han er nemlig opvokset i Auning og er hele barndommen kommet på Gl. Estrup.

- Jeg holder meget af stedet her, og lokalområdet betyder meget for mig, og det er mit mål, at man kan mærke det, når man kommer på museets restaurant. Jeg elsker også naturen her og er selv jæger, så jeg ser rigtig mange muligheder i en restaurant på Det Grønne Museum. Jeg kan knytte retterne til udstillinger og særlige arrangementer, jeg kan gå i den historiske køkkenhave, og jeg kan trække på de eksperter, jeg nu skal arbejde dør om dør med. Det bliver inspirerende, siger han.

Det er altså fra 1. januar 2020, at Kim Thygesen skal svinge gryder og pander i restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum på Gl. Estrup. Først skal der dog svinges hammer og sav, når indretningen skal opdateres i stedets ånd, men restauranten vil være åben for selskaber i januar, og være klar til at servere for gæster, når museet igen sæsonåbner 1. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce